Tato akce nejenom spojuje všechny sportovce, ale hlavně podporuje rodiny hendikepovaných dětí. Celá akce se bude konat od 1. do 31. května 2022 a zapojit se může opravdu každý. Principem je ujet na kole, nebo jinak nasportovat, co nejvíce kilometrů, které se pak „promění“ na peníze, které skutečně pomáhají. 

Princip účasti je jednoduchý. Zájemce o účast se registruje na stránkách www.jezdiapomahej.cz, kde zadá, kolik korun věnuje za každý svůj naježděný kilometr. Od 1. do 31. května eviduje své zdolané kilometry a po ukončení výzvy vynásobí své celkové kilometry částkou, kterou si určil na začátku. Tím získá sumu peněz, kterou svým snažením vyjel pro tuto akci. Registrovat se také mohou celé rodiny, firmy nebo týmy a sčítat kilometry dohromady. Přihlásit se a začít sčítat kilometry je možné kdykoliv. Během celé akce se budou pro účastníky také konat soutěže o zajímavé ceny.

 

Minulý rok se nám v rámci JEZDI A POMÁHEJ podařilo vybrat naprosto úžasných 317 461 korun, které pomohly rodinám Jiříka a Natálky. Na tuto finální částku měl velký vliv i vložný charitativní závod ZÁVOĎ A POMÁHEJ, během kterého se se nám společnými silami podařilo vybrat 150 000 korun. „A protože se závod povedl na výbornou a měli jsme skvělé ohlasy, zařazujeme tento závod opět do programu celé charitativní akce. Závod se bude konat 28. května 2022 v areálu Stříbrného rybníka v Hradci Králové. I letos bude mít závod podobu maratonu a bude se závodit 6 hodin formou štafety,“ uvádí Ondřej Rybín, majitel firmy Rafkarna.