Pro letošní rok, po horkém a suchém létě, připravilo počasí v den závodu celodenní déšť, mrholení a zimu. To však odradilo jen pár předem přihlášených. I ranní přihlášení nově příchozích bylo navzdory tomu početné a na trať se tak vydalo téměř 600 závodníků v různých kategoriích, ať už na klasických silničních kolech, na kolech historických, na koloběžkách nebo na MTB.

Po celé trati měli cyklisté velkou fanouškovskou podporu. Závodníci si po dojezdu pochvalovali i perfektní zajištění trati, přičemž tímto chceme poděkovat všem organizátorům a dobrovolníkům. 

Diváci, kteří zůstali na náměstí v Rumburku, nebyli o průběh závodu ošizeni, neboť poprvé byl celý průběh závodu, Obr Zeleňáku, který je součástí seriálu RoadCup a série RoadRace, které pořádá RoadCycling.cz, přenášen na velkoplošnou obrazovku umístěnou vedle hlavního pódia. A komentátoři celou dobu závod profesionálně komentovali. Jako host spolukomentoval závod i ambasador celé akce, František Raboň, bývalý profesionální závodník a v současnosti šéf marketingu společnosti KALAS Sportswear.

Po skončení závodu a vyhlášení vítězů program nekončil, na náměstí bylo o zábavu a občerstvení postaráno do půlnoci. Za tónů skupin The Pix, CrossCellos, Angelic Project a Krleš se tančilo a veselilo do půlnoci.

Výsledky naleznete ZDE

Foto: Jakub Trmal