UAE Emirates nasadí na španělskou Vueltu velmi silný s oběma lídry na celkové pořadí. Fabia Arua totiž doplní také Daniel Martin, osmý muž Tour de France a nejlepší závodník týmu. Oba by měli jet na celkové pořadí, ale Daniel Martin pravděpodobně cílí především na Mistrovství světa v Innsbrucku, kde bude jedním z největších favoritů. 

Arua a Martina budou v kopcích podporovat Edward Ravassi a Simone Petilli a také Valerio Conti, který ale bude útočit i na etapy v dlouhých únicích. Na roviny jsou připravení Norové Vegard Stake Laengen a Sven Bystrøm. Ital Simone Consonni se bude zapojovat do hromadných dojezdů. 

,,Na Vueltě se mi líbí spousta věcí: trať, kopce a hlavně fanoušci, kteří mi zde vždy hodně přáli. Vracím se po první polovině sezóny, ve které jsem nezajel výsledky, jaké jsem chtěl, ale z porážek se můžete i poučit a mám velkou motivaci," svěřil se Aru, vítěz Vuelty z roku 2015. 

,,Bude to takticky otevřená Vuelta. Devět dojezdů do kopce jsou příležitostmi útočit. A musím si dát pozor na krátké etapy, ty budou mít velký vliv na konečné pořadí. Soupeřů je spousta, Lopez z Astany, Yatesovi, Uran a lídři Movistaru. A nesmím zapomenout na Nibaliho, který se vrací," dodal Aru. 

Joxean Matxin, sportovní ředitel týmu UAE Emirates přidal svůj pohled na poslední třítýdenní závod roku: ,,Máme příležitost zajet velký výsledek se zkušenými závodníky, ale také chceme pomoci v rozvoji mladým jezdcům. Aru bude naším hlavním lídrem, v záloze bude Daniel Martin, který má za sebou výbornou Tour de France a soustředí se především na etapy s dojezdy, které mu vyhovují," vysvětil Matxin rozdělení rolí. 

,,Simone Consonni dostane příležitost předvést svůj talent ve spurtech. Petilli a Ravassi budou mít zodpovědnost za pomoc Aruovi v horách. Společně s Contim. Společně s Laengenem a Bystrømem máme velmi všestranný a silný tým," říká Matxin. 

Foto Sirotti