Po Jonathanu Milanovi a Tau Geogheganu Hartovi je Bagioli dalším významným přírůstkem amerického týmu. Po čtřyech letech oupouští Soudal-Quick-Step, za který vyhrál pět profesionálních závodů, naposledy etapu Okolo Valonska. Na opravdu velkých závodech se však zatím neprosadil a belgický tým ho nechal odejít do konkurenčního týmu.

"Lidl-Trek buduje skvělý sportovní projekt. Tým má úžasnou perspektivu a je na něm vidět touha růst. To mě přesvědčilo nejvíce. Vždy na mě působila pohoda a duch, který tým vyzařuje. Budoucnost týmu vypadá skvěle, a i když jsem měl i jiné zajímavé nabídky, když mi zavolali Luca Guercilena a Josu Larrazabal, neváhal jsem," říká Bagioli.

"V této fázi mé kariéry, po čtyřech důležitých letech se Soudal Quick-Step, bylo na čase zkusit něco jiného. Chci jim poděkovat za příležitosti, které mi nabídli. Postupně jsem rostl a dosahoval dobrých výsledků. Stále je však na čem pracovat, počínaje konzistencí mých výkonů. V tom se chci zlepšit."

"Mým hlavním cílem je získat si důvěru týmu a spolujezdců, abych si mohl užívat více volnosti v závodech, které mi nejvíce vyhovují. Chci brzy vyhrát klasiku v Ardenách, mé oblíbené závody, a etapu na jedné ze tří Grand Tours," dodává Bagioli.