Bahrain Merida existuje druhým rokem a za tu dobu posbíral už několik velkých vítězství a dalších významných úspěchů, především díky Vincenzu Nibalimu. Letos se jim ale nedaří tak, jak by si vedení týmu představovalo. Vítězství Vincenza Nibaliho na Milán - Sanremo bylo mimořádným úspěchem, ale od té doby získal Bahrain jen dvě další vítězství na úrovni WorldTour z celkem 21 triumfů. A hlavně musel Vincenzo Nibali opustit po zranění Tour de France. 

Tým vedený Brentem Copelandem proto chce kádr rozšířit a zaměřit se na více závodů po celou sezónu. Vítězit se jim daří poměrně pravidelně už nyní, 21 vítězství rozhodně není málo, ale cílem je uspět i na větších závodech. A k tomu jim mají pomoci posily. 

Hned tři závodníci přestupují z BMC. Tomuto celku se rozpadá kádr, protože dlouho nemohl najít nového sponzora a většina nejslavnějších závodníků už se mezitím dohodla na smlouvě jinde. Do Bahrainu míří Rohan Dennis, Damiano Caruso a Dylan Teuns. Všichni tři patří k tomu nejlepšímu, co BMC mělo a má. A všichni zásadně posílí Bahrain Merida. 

Rohan Dennis je jedním z nejlepších časovkářů světa, ale chce se zlepšit i v kopcích a zaměřit se na třítýdenní etapové závody. Inspirují ho příklady Bradleyho Wigginse Gerainta Thomase, kteří se z tempařů a dráhařů stali vítězi Tour de France. Není důvod si myslet, že Dennis má menší talent, jen mu asi přerod na čistokrevného jezdce na celkové pořadí bude trvat. Mezitím by však mohl vyhrávat kratší etapové závody a časovky. 

Damiano Caruso je velice zkušený všestranný cyklista, který má letos vynikající formu. Skončil celkově druhý na Tirreno - Adriatico a pátý na Critérium du Dauphiné a v Bahrainu by měl být jedním.z klíčových domestiků Vincenza Nibaliho. Ale na kratších etapových závodech by mohl dostat příležitost. Letos dokázal, že na to má. 

Dylan Teuns je stále mladý Belgičan, který momentálně září v Polsku, ale největší naděje si do budoucna dělá na ardenských klasikách. Loni dokázal dojet na pódiu Valonského šípu, letos se mu zatím moc nedařilo, ale nyní je zpět v dobré formě a v Bahrainu by měl mít na kopcovité klasiky dost prostoru. 

Docela překvapivý je přestup německých závodníků Phila Bauhause a Marcela Sieberga. Druhý jmenovaný strávil většinu kariéry ve službě pro Andrého Greipela, jenže jejich cesty se na konci roku rozejdou. Greipel míří do Fortuneo - Samsic a Sieberg do Bahrain Merida. Do Bahrainu přestupuje také Phil Bauhaus ze Sunwebu. Mladý Němec má na kontě několik zajímavých vítězství a měl by se ve spurtech postupně lepšit. 

Bahrain Merida se dohodl i s mladým britským vrchařem Stephenem Williamsem. Závodník akademie SEG je jednoznačně sázkou na budoucnost. Je považován za velký talent, vyhrál Ronde de l'Isard a pátý skončil na malém Giro d'Italia. 

Dále se předpokládá, že do Bahrain Merida přestoupí Slovinec Jan Tratnik z CCC Sprandi Polkowice. Bahrain má ve vedení Slovince a slovinské cyklisty sbírá. Už zde jezdí sedm Slovinců a kromě Tratnikem se tým zajímá o Tadeje Pogačara, jednoho z největších talentů kategorie U23. 

Foto Sirotti