Značka Repete o sobě dala vědět už v roce 2015, kdy získala jako jediná tuzemská značka ocenění za nejlepší silniční kolo na North American Handmade Bicycle Show. Repete jsou nejen oceňovaná kola, která charakterizuje setkání moderní a klasické technologie, ale i platforma pro všechny, pro které je kolo nástrojem svobodného pohybu.

Před dvěma lety jsme se rozhodli promítnout zkušenosti získané při zakázkové výrobě ocelových kol do vývoje nových ready-made modelů Reason a Verne. Rámy stále vyrábíme v Praze, ovšem v nových prostorách, kde se odehrává většina výrobních procesů. Každý jednotlivý kus nám projde před dokončením nesčetněkrát rukama, a jsme si tak maximálně jistí kvalitou našich kol,“ říká jeden ze zakladatelů značky Mikoláš Voverka.

Reason je silniční on-road model s diskovými brzdami a průchodností plášťů až do velikosti 700x28c, Verne je diskový all-road gravel model s možností osazení výplety o maximálních rozměrech 700x40c nebo 650x47c. Jsou vyráběny z vysokopevnostní oceli Columbus Spirit HSS. Celek doplňují karbonové vidlice Columbus Futura Disc a Gravel s kónickým uložením hlavového složení. Tvarované over-sized trubky, střed T47 a vhodně lisovaná zadní stavba tvoří tuhost celku tak, aby docházelo k efektivnímu přenosu vynaložené energie a zároveň byl rám pohodlný na nerovnostech. Diskové brzdy a pevné osy pak kolům dodávají skvělé brzdné vlastnosti. Vybírat je možné ze šesti velikostí. Model Reason je v základu dodáván ve třech barevných provedeních, gravel model Verne ve dvou. „Detaily tvoří charakter našich produktů, proto jsme se mimo jiné zaměřili na vývoj vlastních flat-mount patek, které jsou vyráběny technologií slévání oceli. Díky inovativnímu integrovanému vedení lanek a bowdenů, které nám umožnilo využití 3D tisku, je rám kompatibilní pro mechanické i elektronické řazení. Kolo tak navíc zůstává vizuálně čisté,“ doplňuje spoluzakladatel značky Robin Fišer.

Spolu s odhalením modelů Reason a Verne představí Repete novou vizuální identitu značky, za kterou stojí grafik Martin Kolerus. Nový web s magazínem je rozdělen do rubrik, kde je možné nahlédnout do zákulisí ruční výroby rámů, nasát atmosféru aktivit, které Repete pořádá či se jich účastní, a podívat se na videoreportáže z akcí a o lidech, které cyklistika spojuje. Vedle toho nabízí Repete možnost účastnit se na vyjížďkách v Praze a okolí a dalších destinacích při víkendových akcích. V showroomu na Vinohradech je plánován program pro veřejnost i mimo hlavní cyklistickou sezónu – přednášky, diskuze, výstavy a další.

loading...