Letošní Giro ďItalia startuje v Jeruzalémě a proto dostala příležitost také Israel Cycling Academy. Daniel Turek je členem od jeho založení, je posledním původním závodníkem týmu. V minulosti byl Turek oporou Israel Cycling Academy, ale po postupu na profesionální kontinentální úroveň tým hodně posílil. Jisté místo v sestavě na Giro proto rozhodně nemá, ale dostal se na seznam cyklistů, ze kterých vedení vybere kompletní osmičku. 

Tým už dal jistotu třem jezdcům. Na Giro určitě pojedou Ben Hermans, Ruben Plaza a také Krists Neilands. Belgičan Hermans a Španěl Plaza byli angažováni především kvůli Giru. Hermans, bývalý závodník BMC, bude lídrem týmu na celkové pořadí. Ruben Plaza je vynikající vrchař a mladému celku dodává své bohaté zkušenosti. Vyhrál dvě etapy na Vueltě a jednu na Tour de France. Hermans a Plaza už mají za sebou dohromady 17 třítýdenních závodů a jejich zkušenosti budou velmi platné. Krists Neilands si své místo vysloužil výbornými výkony na začátku letošní sezóny. Právě on zahájil útok na Poggiu během klasiky Milán - Sanremo, který vynesl Vincenzu Nibalimu vítězství. 

Neilandsovi je teprve 23 let a tým na něj nechce klást příliš velké nároky. ,,Urazil dlouhou cestu od doby, co se k nám před 16 měsíci přidal. Jeho nominace je přirozená, ale bude to jeho první Grand Tour, takže na něj nevytváříme žádný tlak.", řekl Ran Margaliot, manažer ICA. 

Na zbytek týmu tedy zbývá jen pět míst v sestavě. A jedno místo má garantované závodník z Izraele. Na výběr je ze třech izraelských cyklistů: Guy Niv, Guy Sagiv a Roy Goldstein. Minimálně jeden z nich bude prvním izraelským cyklistou na startu závodu Grand Tour v historii. 

Širší seznam obsahuje tyto cyklisty: Daniel Turek, Edwin Avila, Guillaume Boivin, Zak Dempster, Nathan Earle, Sondre Holst Enger, Roy Goldstein, August Jensen, Guy Niv, Guy Sagiv, Kristian Sbaragli a Dennis van Winden. 

,,Pro zbylých pět míst nebudeme nutně vybírat pět fyzicky nejsilnějších závodníků, ale spíše ty, kteří vhodně doplní sestavu na Giro.", dodal sportovní ředitel Kjell Carlström. Pro Giro bude důležité, aby vybraní závodníci dokázali pomáhat svým lídrům a byli schopní dostávat se do úniků. To je velkou výhodou Daniela Turka. Český cyklista je mistrem úniků a jedním z nejaktivnějších cyklistů v pelotonu. Mohla by mu pomoci také přítomnost René Andrleho v týmu, který je od letošní sezóny jedním ze sportovních ředitelů. 

Letos má za sebou už několik etapových závodů, začal jednorázovými závody Mallorca Challenge, dále jel Kolem Valencie, Kolem Andalusie a Kolem Katalánska a několik jednorázových závodů v Itálii, Nizozemsku a Belgii. Nyní je s týmem na vysokohorském soustředění ve španělské Sierra Nevadě. Kompletní nominaci tým oznámí po závodech Amstel Gold Race, Kolem Chorvatska a Okolo Alp. 

Účast českých cyklistů na Giru by mohla být poměrně bohatá. Jistotu mají Jan Hirt (Astana) a Zdeněk Štybar (Quick-Step Floors), samozřejmě pokud se nestane něco nepředvídatelného. Startovat měl i Leopold König (BORA-hansgrohe), ale účast na etapáku Kolem Baskicka zrušil kvůli zdravotním problémům na poslední chvíli. Proto je jeho start nepravděpodobný. 

Foto Sirotti