Odpovědi na tyto dvě otázky jsou zdánlivě jednoduché. Pavel Jelínek měl na závodě Roadcupu v Úštěku velice těžký úraz, s jehož následky se bude muset ještě nějaký ten měsíc potýkat. Vzhledem k tomu, že mu život mimo jiných šťastných okolností zachránila i přilba Catlike Whisper, kterou tým KC Slavia Praha používá již od roku 2009. Nebylo o čem přemýšlet. Pojďme si  Pavla Jelínka představit.


 
Pavel se narodil 28. 2. 1984 v Českých Budějovicích, sportoval v místních klubech zejména mu učarovala atletika, ale již na střední škole ho začala bavit cyklistika a když v roce 2004 odešel studovat do Prahy, vstoupil do týmu KC Slavia Praha. Velice rychle se mu na kole začalo dařit a během studií si připsal několik medailí z Akademických MČR, kde vynikal zejména v časovkách. Rovněž mnohokrát vyhrál Jihočeskou amatérskou ligu a spoustu dalších amatérských závodů. Dnes je Pavel váženým lékařem, 1. místopředsedou týmu KC Slavia Praha, je členem výboru JAL, hlavně pak je ředitelem VC Temelína. Paradoxně pouhý týden po uskutečnění těchto dvoudenních závodů,  se mu stal úraz v Úštěku.  Těsně před úrazem, stihnul být na pěkném 14. místě v kategorii ELITE na MČR v Mladé Boleslavi. Na jaře suverénně vyhrál Otevřený Slávistický přebor v časovkách, stříbrnou medaili si přivezl i z Amatérského mistrovství republiky v časovce a svou kategorii v časovce na VC Temelína dokonce vyhrál.  Nyní se Pavel zotavuje v Českých Budějovicích pod dohledem své manželky, která je vynikající  fyzioterapeutkou a společně s Pavlem mají v Českých Budějovicích centrum LPV Fyzio.
 
Přilba Catlike Mixino, ktrou jsme se rozhodli Pavlovi věnovat je novým modelem od španělské firmy Catlike, která vyniká svou hmotností, vzdušností, ale především bezpečností. Je opět o něco dál oproti staršímu modelu Catlike Whisper. Vyráběná pomocí nové nanotechnolgie, se při stejných nárocích na bezpečnost, dostává na hmotnost jen těsně převyšující 200 gramů.
 
Doufáme, že se Pavel brzo uzdraví a již v nové přilbě vyhraje ještě spoustu závodů.
 
Za společnost Cyklosvec
Karel Švec - jednatel