Israel Cycling Academy oznámil finálovou sestavu ve středu odpoledne. Už bylo známo, že pojedou Ruben Plaza, Ben Hermans, Krists Neilands a Guillaume Boivin. Čtyři zbylá místa obsadili Guy Sagiv, Guy Niv, Zak Dempster a Kristian Sbaragli. Náhradníky jsou Kolumbijec Edwin Avila a Nor August Jensen. 

Izraelci Guy Sagiv a Guy Niv získali místo v sestavě zejména díky své národnosti, sponzoři a majitel si to tak přáli. Budou prvními izraelskými cyklisty na startu jakékoliv Grand Tour. Podobně získal své místo i Kanaďan Guillaume Boivin. Spolumajitel týmu Sylvan Adams je totiž také Kanaďan. Australan Zak Dempster je velmi zkušeným a kvalitním závodníkem, bude kapitánem týmu. Ital Kristian Sbaragli je sprinter a také má zkušenosti s dlouhými etapáky. 

Daniel Turek se tedy na Giro nedostane, ale co ostatní čeští cyklisté? Jan Hirt je jistým účastníkem, bude klíčovým domestikem Miguela Angela Lopeze do kopců. Téměř jistý je také start Zdeňka Štybara. Poprvé v kariéře si vyzkouší italský třítýdenní závod. Na Tour de France a Vueltě už etapu vyhrál, Giro je proto logickou volbou. Kdyby vyhrál i etapu Gira, zařadil by se do elitního klubu vítězů etap na všech Grand Tours. Byl by druhým českým členem tohoto klubu po Jánu Svoradovi. 

Leopold König měl Giro ďItalia původně v plánu, dokonce měl být lídrem na celkové pořadí společně s Davidem Formolem. Na startu sezóny byl König pozitivní, věřil, že se může vrátit do boje o přední příčky na třítýdenních závodech, ale bohužel už opět nezávodí. Vynechal Kolem Baskicka a Okolo Alp a návrat je v nedohlednu. Je to už třetí sezóna v řadě, kterou mu ruinují zdravotní problémy. Návrat v plné formě na kolo je vysoce nepravděpodobný. 

Poslední záhadou je účast Romana Kreuzigera. Australský celek Mitchelton-Scott letos dělá poněkud nepochopitelné drahoty a odmítá dopředu oznamovat závodní kalendář svých cyklistů. Jistá je jen účast lídrů Estebana Chavese a Simona Yatese. Kreuziger nesmí potvrdit, nebo vyvrátit svůj start na Giru. Ale obecně se očekává, že na Giro pojede. Očekávají ho i pořadatelé Gira podle předběžné startovní listiny. Ta však má k jistotě daleko. Musíme si počkat na oficiální oznámení týmu Mitchelton-Scott. 

Foto Sirotti