Na závodníky tentokrát čekalo prvenství na pásce a již klasický handicapový start, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters, ženy a juniorky. Nejlépe si s touto výzvou poradil zkušený borec Martin Boubal (CTW CYCLING), který nasbíral 9 bodů. To mu pak stačilo, aby si pozici už jen kontroloval. O body to zkusila ve spurtu také Kristýna Burlová (Lifeplus - Wahoo), které tak jediný bod nakonec stačil na vítězství v kategorii.

Peloton tentokrát dojel ztrátu po necelých 7 kilometrech, kdy jako první do skupiny uprchlíků dojel mladík ze Sparty Praha Petr Hladík. V ten moment však byli odskočeni právě dva borci kategorie Masters Jakub Kubias a Martin Boubal a na Hladíka tak body nezbyly. Velice aktivní byl tentokrát Maximilian Kerl (Auto Škoda Mladá Boleslav), který nechyběl v žádném důležitém úniku a sbíral pravidelně body. Neztratili se ani borci z týmu ACS DEVELOPMENT, kteří i díky početné převaze dokázali pokrývat útoky ostatních jezdců. Nakonec brali druhé, čtvrté a páté místo celkového hodnocení. Trochu rozpačitě si pak připadal Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA), který se nemohl úplně spolehnout na tým, a tak bral body stylem, na který nebyl moc zvyklý. Ale i tak mu to nakonec vyneslo třetí místo.

Největší boj se strhnul o prémiové body a puntíkovaný dres měsíce dubna. Bageterie Boulevard prestige tak vyhrál Ondřej Šilhavý (ACS DEVELOPMENT).

Ženám a juniorkám kralovala Kristýna Burlová(lifeplus wahoo). Juniory vyhrál Ondřej Nágr (SportRaces Cycling Team), který nasbíral 3 body. Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl Martin Boubal (CTW CYCLING) se ziskem 11 bodů.

Maximilian Kerl v cíli: „Dneska jsem tu měl dva kámoše Ondřeje Sommera a Filipa Samce, kteří mě pomohli stahovat úniky a převahu ostatních týmů. Nakonec se mi to i díky spurtům a kratším únikům povedlo“.

loading...

Další díl Giant Ligy 2024 pokračuje v úterý 7. května v Plzni, ve sportovním areálu SKP RAPID PLZEŇ od 17:30 hod..

GP CUBE 30. dubna 2024

Čas vítěze: 1:18,19 h 60 km

GL.jpg