Závodníci i diváci se mohou letos těšit na nově vložený běžecký závod na 1,2 a 5 km s názvem Hradecká pětka, kde si zazávodí děti, jednotlivci i štafety. Samozřejmostí jsou velmi atraktivní cyklistické závody, charitativní jízda, koncert skupiny Electrophonix a doprovodným programem pro děti.

Diváci závodu se letos mají opět na co těšit. Jako první se na 1,2 km dlouhém okruhu na Masarykově náměstí představí běžci. Následovat bude tradiční závod na koloběžkách IDEA STRNADEL, který je zároveň zařazen do Českého poháru v koloběhu. Na trati se tak sejdou ti nejlepší z celé České republiky. Poté se program překlene do cyklistické části, kterou zahájí Rafkarna Velká cena Hradce Králové MASTERS, která je v letošním roce vypsána pro muže nad 40 let, ženy a kadety (mládež do 15 let). Závod se jede na 20 kol a je dlouhý 24 kilometrů.

Od 15.30 hodin startuje tradiční charitativní jízda Jezdi a pomáhej AKCENTOU a ForActiv. Startovné je zcela dobrovolné (vybraná částka zahájí sbírku pro Sport Hradec Cup na rok 2024), tempo bude pohodové, takže s sebou neváhejte vzít i ty nejmenší cyklisty. V cíli budou vyhlášeni první tři, nicméně drobnou cenu od firmy ForActiv dostanou všechny závodící děti.

Velkým diváckým lákadlem je pak vložený exhibiční závod Track stand show s olympionikem Tomášem Bábkem, který letos slavnostně končí svou kariéru profesionálního dráhového cyklisty. Celý program pak vyvrcholí hlavním závodem v kategorii muži ELITE, kde se představí nejlepší české týmy v čele s domácím týmem Rafkarna IDEA Cycling. Pro vítěze všech disciplín budou připravené hodnotné ceny od partnerů ALPA, PIRELLI, AKCENTA, HIGH5 v hodnotě 90 000 Kč.

 

Dětský den na Velké ceně Hradce Králové

Přijďte si užít správnou cyklistickou atmosféru tradičního městského kritéria Velká cena Hradce Králové a vezměte sebou i své děti! Pro malé i větší bude připraveno odpoledne plné zábavy i poznávání. Zároveň si budou děti moci zazávodit na trati profesionálního závodu a vyhrát drobné ceny. Od 11:15 bude v centru města připraven Dětský den na Velké ceně Hradce Králové, kde budou připravena různá stanovitě pro malé i větší děti.

Program bude opravdu pestrý. Dětský program odstartuje dětský běžecký závod v 11:15 na 1,2 km / 1 okruh. Odpoledne pak budou děti moci vyzkoušet atmosféru cyklistického závodu v rámci charitativní jízdy Jezdi a pomáhej. Všichni zúčastnění dostanou v cíli každého závodu medaili. V rámci celého dětského dne bude připraveno edukativní odpoledne od Dopravního podniku HK, Policie CR, BESIP a Cyklospeciality HK. Součástí zábavní zóny bude i skákací hrad. Občerstvení pro děti i dospělé bude zajištěno.