Ivo nejdříve absolvoval závody na MS na výborné dráze v Glasgow, kde se na závodech potkával se zdravými cyklisty, MS bylo spojené pro zdravé a paracyklisty. Přítomnost kolegů z české reprezentace byla pro Iva přínosná. Vybojoval 8. místo v stíhacím závodě, 9. místo v 1 km, 9. místo v letmých 200 m, 9. místo v omniu a 7. místo v hladkém závodě scratch. Stal se nejúspěšnějším českým reprezentantem na dráze ze všech zúčastněných.
Po závodech na dráze se Ivo přesunul k silniční části MS Glasgow, kde nejdříve absolvoval časovku, umístil se na 10. místě, následoval těžký silniční závod v dešti a prudkém větru, kde Ivo, vybojoval 9. místo.
Z MS Glasgow se Ivo přesunul do Rotterdamu na Mistrovství Evropy v silniční cyklistice. Zde nastoupil na rovinatém okruhu v okolí veslařského kanálu nejdříve k časovce, kde se umístil na 6. místě, v sobotu potom absolvoval silniční závod, kde ze sebe vydal poslední zbytky sil a skončil na 5. místě.
Závěrem lze zhodnotit, že Ivo v současné době vybojoval ta nejlepší umístění, která mohl. Vzhledem k měnícímu se charakteru příprav závodníků pro jednotlivé typy závodů bude i Ivo se svým realizačním teamem řešit, co bude dále jeho prioritou. V současné době byl Ivo jedním z mála, kdo absolvoval všechny závody, na dráze bojoval s muskulaturními závodníky pro krátké a rychlé disciplíny, na silnici s hubeňoury schopnými výborně absolvovat závod s horským profilem. Je zřejmé, že i mezi paracyklisty skončily doby univerzálních cyklistů Ivova typu.
Děkujeme vám za vaši podporu Iva, která mu umožnila reprezentovat naši republiku na těchto prestižních závodech.