Schopnost zvládnout náročné stoupání v závěru závodu rozhodlo o medailových pozicích. Quick-Step Floors ztrácel na prvním mezičase, na 23. kilometru, téměř 13 sekund na vedoucí Mitchelton - Scott, ale na vrcholu stoupání (45. km) už byl jen 71 setinu sekundy za vedoucím týmem Sunweb. Zde ztrácelo BMC jen necelé 4 sekundy. Zato čtvrté Sky už bylo pozadu o 30 sekund a bylo jasné, že medaile si rozdělí Sunweb, Quick-Step a BMC. 

Poslední pasáž časovky se sjezdem a rovinou před cílem rozhodla. Quick-Step Floors dorazil do cíle v čase 1:07:25. Sunweb zaostal o 18 sekund a BMC o 19 sekund. Rozdíl mezi Sunwebem a BMC byl velmi malý, ale Quick-Step zářil a zaslouženě zvítězil.

Čtvrtý titul je samozřejmě rekordní a už rekordní zůstane, protože se letos koná poslední ročník. Tým ve složení Niki Terpstra, Yves Lampaert, Bob Jungels, Maximilian Schachmann, Kasper Asgreen a Laurens De Plus byl z vítězství nadšený: „Jsme štastní, pocity jsou úžasné. Nebyli jsme favorité, ale máme velmi silný tým. Máme hodně mladých, ale také talentovaných závodníků. Na prvním mezičase jsme byli pozadu, přitom jsme jeli hodně rychle. Ale byli jsme rychlejší v kopci a pak jsme jeli naplno ze sjezdu do cíle. Vyhrát zde je opravdu skvělé, protože jsme na to hodně trénovali," řekl v cíli Yves Lampaert.   

Elkov Author při své první účasti zajel výsledek nad plán, 12. místo je o dvě přícky lepší než se očekávalo. Závodníci českého týmu rozjeli časovlu velmi rychle, na prvním mezičase byli 10. se ztrátou 41 sekundy. Do cíle dorazili se ztrátou 3:17 na Quick-Step. Porazili dva týmy WorldTour. Celek LottoNL Jumbo ztratil na Elkov Author 11 sekund a francouzský tým AG2R La Mondiale byl až 15., s odstupem 5:18 na vítěze. 

Elkov Author byl zdaleka nejlepším z kontinentálních celků, rakouský Vorarlberg na ně ztratil skoro minutu a půl. „S výsledkem jsme spokojení, i když závod nevyšel podle plánu, Vojta Hačecký přestal brzo střídat a odpadl přibližně na 30. kilometru, ale jsme spokojení, je to dobrý výsledek," okomentoval závod Vladimír Vávra, manažer týmu.   

Výsledky najdete na uci.org.

Foto Josef Vaishar/Cycling.Photography