Ve spurtu ovládl druhou etapu závodu UCI 2.2. Ta se jela mezi městy Vernou-en-Sologne a La Ferté-Imbault a měřila rovných 200 km. 

Na začátku dnešního dne nic nenasvědčovalo možnému vítězství, když už od rána hustě pršelo a teplota dosahovala pouhých šesti stupňů, což nejsou nejoblíbenější podmínky pro Aloise Kaňkovského. Po startu odjela skupina závodníků, které průběžně kontrolovalo několik týmu v čele s týmem vedoucího závodníka. Díky této aktivitě se ještě před závěrečnými okruhy celé startovní pole spojilo a najelo do závěrečných okruhů. 

Ty byly čtyři a každý měřil devět kilometrů. "Závěrečné okruhy byly levá, pravá a po celou dobu jsme si kontrolovali pozici na čele. Kluci mě skvěle dovezli na poslední kilometr, kam jsem najel prakticky odpočatý. Potom už jsem si jen vše hlídal, abych mohl rozhodnout v úplné koncovce. Z vítězství mám ohromnou radost, protože se nám konečně podařilo prolomit letošní smůlu a také vyhrát etapu ve Francii se nepodaří každý den," popsal své pocity Alois Kaňkovský. Ten do třetí etapy vstoupí jako druhý jezdec v průběžném hodnocení a poveze zelený dres jako druhý nejlepší sprinter. 

Foto: tým ELKOV - Author