Koblasa nejdříve nastoupil ve čtvrtek do silniční časovky, kdy se musel rychle adaptovat z pondělního posledního závodu na dráze na 1 km na silniční časovku. Jak se ukázalo, přece jen tato kombinace není pro Iva nejlepší, vzhledem k jeho postižení, se nemohl na časovce dostat do svého standardního tempa, přesto zabojoval a opět získal přední umístění, dokončil na 10. místě.
V pátek měl Ivo den volna, které využil k lehkému rozjetí a především k regeneraci před sobotním závodem. Místní kopcovitý, 15 km dlouhý okruh sliboval náročný závod, což ještě umocnil v sobotu během závodu prudký déšť a velké poryvy větru. Ivo se pral v závodě se svými soupeři ze 17 zemí světa, ale také s přírodními živly. Od počátku se držel v čele pelotonu, kdy se společně s několika cyklisty staral o vysoké tempo. Při jednom poryvu větru se čelo pelotonu roztrhlo, Ivo zůstal několik metrů za vedoucí pětičlennou skupinou, kterou se snažil dojet, tato snaha ho stála hodně sil, které mu chyběly v závěrečném spurtu, kde vybojoval 9. místo.
 
Dlouhodobé kvalitní výsledky Iva, jak na světových pohárech v Oestende a Maniagu, tak na tomto MS znamenají zisk důležitých bodů pro jeho nominaci na paralympijské hry, které se konají příští rok v Paříži.
Nyní se Ivo přesouvá do Rotterdamu na silniční Mistrovství Evropy.