„Mám to blízko, nastal čas, i když na krosovém kole sedím asi počtvrté,“ usmíval se už před závodem. „Trochu jsem sledoval předchozí závody, uvidíme, jak to dopadne.“ Do čela šel hned od prvních šlápnutí do pedálů do Skibergu, v každém z prvních tří okruhu byl nejrychlejší. Kdežto Tom Pidcock (Ineos/Grenadiers) se musel prokousávat zezadu až z devatenácté pozice. Do posledního kola sice zrychlil, ale na víc než druhé místo to nestačilo. 

„Vlastně to šlo docela dobře,“ hodnotil pak MVDP. „Brzy jsem zůstal sám a byla to docela dlouhá hodina. Cítil jsem se silný, věděl jsem, že nejtěžší na okruhu je ten kopec. Zvolil jsem si tempo a dostal se do správného rytmu,“ dodal. Dokonce pokřtil sezonu pádem. „Chvíle nepozornosti,“ mávnul jen rukou. „Jsem rád, že jsem zpátky a dostal jsem hned potvrzení, že jsem dobře připravený.“

Předchozí dva ročníky tu vyhrál Wout van Aert, ten už se letos také vrátil do bláta. „Mathieu nám hned ukázal, kdo je tady šéf,“ složil poklonu vítězi třetí Lars van der Haar (Baloise/Trek). Také Pidcock byl spokojený. „Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientoval, ale byl to můj nejlepší první cyklokros,“ říkal v cíli. Pidcock jede i na nedělní světový pohár do Namuru.

Z „čistých“ cyklokrosařů byli nejlepší třetí van der Haar se ztrátou 29 vteřin, dále čtvrtý Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen, -30) a pátý Cameron Mason (Cyclocross Reds, -59). Ve velmi slušně obsazeném závodě naskočili i další už spíše silničáři z Van der Poelova týmu Alpecin/Deceuninck, osmý byl Gianni Vermeersch a devátý Quinten Hermans (oba -1:52). Ti za sebou nechali i evropského šampiona Michaela Vanthourenhouta (Pauwels Sauzen).

Mezi ženami vyhrála Fem van Empel (Jumbo/Visma) ve finiši před druhu nejstarší účastnicí 34letou Lucindou Brand (Baloise/Trek), pak s odstupem 45 vteřin dojela Annemarie Worst (Cyclocross Reds). Vam Empel zapsala 28. výhru, teď jich má 16 v řadě!

Průběžné pořadí X2O Badkamers Trofee po 3 z 8 závodů

Muži: 1. Van der Haar 2:57:42, 2. Iserbyt -9, 3. Mason -1:15,… 10. Van der Poel -9:22,… 13. Pidcock -10:05.

Ženy: 1. Van Empel 2:14:36, 2. Betsema -5:39, 3. Brand -5:46.

Dalším závodem X20 Trofee je novoroční Grand Prix Sven Nys v Baalu.