Třetí etapa Czech Cycling Tour by měla nejvíce napovědět, o tom kdo se stane vítězem letošního ročníku. Vloni zde rozhodl Leopold Kӧnig a oblékl se do žlutého trikotu, letos má ovšem jiné starosti, rozhoduje jiný, o něco větší závod. A na Hané mu to všichni přejí.


Zato na nás tu čekají jesenické kopce a potom těžký závěr ve Šternberku, vyhlášené Ecce Homo. Dnešní etapa je nejdelší a určitě i nejtěžší. Měří 200 kilometrů a proti pelotonu se postaví Ramzová, Videlské sedlo, Karlova Studánka, Huzová, Mutkov a na závěr dva okruhy přes Ecce Homo.

V čele celkové klasifikace jsou po dvou etapách ti, kteří byli ve včerejším úniku a seřazeni za sebou podle výsledků týmové časovky. Tedy Nizozemec Ike Groen (Cyclingteam de Rijke), Dán Martin Mortensen (Cult Energy Vital Water), Francouz Nicolas Baldo (Team Vorarlberg) a Slovák Maroš Kováč (Dukla Trenčín Trek). Jejich náskok je kolem třech minut, ale dneska bude pravděpodobně všechno jinak.

Jako hodně ambiciózní tým se jeví dánská „živá voda“ Cult Energy Vital Water. Jejich jezdci nechyběli včera u žádného úniku a ve svém středu mají nadějného Magnuse Corta, ale těžko předjímat, v pelotonu se může skrývat mnoho dalších černých koňů.


Výsledky druhé etapy najdete [odkaz=http://www.procyclingstats.com/race/Czech_Cycling_Tour_2014_Stage_2_Mohelnice]ZDE[/odkaz]
Celková klasifikace je [odkaz=http://www.procyclingstats.com/race/Czech_Cycling_Tour_2014_Stage_2_General_Classification]ZDE[/odkaz]

Foto Josef Vaishar/RoadCycling.cz, grafika pořadatelé

galleryLive