LifeStyle Camper patří do kategorie off roadových obytných přívěsů. Nemá cenu přesvědčovat vyznavače klasických obytných aut a kempingových přívěsů o výhodách přívěsů do terénu. Tento způsob kempování a žití v přírodě je populární v Austrálii, Jižní Africe, USA. U nás budou cílovými uživateli rybáři, myslivci a ti co se chtějí třeba vydat do rumunských hor, nebo třeba do Albánie... A možná také vyznavači gravelové cyklistiky.

Obytným autem, dnes převážně s předním náhonem, nebo s klasickým obytňákem se na nezpevněné cesty neodvážíte, uvíznete, zůstanete viset za převisy, složitější terény neprojedete. 

Cyklisté silničáři asi LifeStyle Camper neprožijí, ale může se stát základnou pro vaše gravelová dobrodružství. I vyznavači horských kol by našli uplatnění.


Je to přívěs do přírody, tady nežijete uvnitř, ale venku, kolem přívěsu. Ovšem všechno důležité máte sebou: příjemné spaní, vodu, plyn, elektřinu, úložné prostory.

Můžete si říci, že je to jako pod stan. Ano, způsobem trávení času je to stejné, ale stan a všechno vybavení musíte nacpat do auta, tady si vezete všechno za autem v luxusním provedení.

Postele s plnohodnotnými matracemi na lamelových roštech, s délkou dva metry. 

loading...

Kuchyňka je přístupná zezadu, má plynový vařič, ledničku a dřez. Tři úložné skříňky, šuplík na příbory a padesátilitrovou nádrž. K dispozici je i 220 V a spousta USB přípojek a 12 voltové zásuvky. My měli k dispozici vozík vybavený i solárním panelem a ten nám zajišťoval dostatek elektřiny i bez nutnosti dobíjení baterie ze sítě.


Uvnitř jsou další dvě skříňky, ale i televize a rádio s možností poslechu uvnitř, nebo v kuchyňce. Na každé straně jsou opět USB zdířky a držáky nápojů.

loading...

Mimo venkovní kuchyňky je zde přední úložný box, my měli nosič na dvě kola vepředu, ale může být i za vozíkem na falešném tažném zařízení. Příjemná je markýza, dokonce s LED osvětlením. A kuchyňku můžete zakrýt v otevřeném stavu předsíňkou. Je to prostě vozík pro žití v přírodě. 

loading...

LifeStyle Camper se vyrábí na Ukrajině, ale je vybaven značkovými a osvědčenými komponenty. Od podvozku Al-Ko, naftové topení Webasto. Speciálním americkým nástřikem a značkovými rozvody elektřiny.

My jsme měli možnost vyzkoušet žití a bydlení v LifeStyle Camperu, ne jízdu v terénu, pro to nebylo k dispozici vhodné vozidlo. Ale i tak jsme při přesunu ocenili nízkou váhu (cca 500kg) a areodynamický tvar. Dvoulitrový diesel Octavie byl dostatečně dynamický i s touto zátěží na tažném zařízení.

Prodejna je v Olomouci lifestylecamper.cz, ale půjčovny na více místech, včetně Prahy.