Ondřej Cink na evropském šampionátu v TOP 10!

Nejlepším českých reprezentantem na evropském šampionátu v Glasgow byl Ondřej Cink, který skončil na desátém místě.

O úvod závodu, jenž se odehrál na 5,5 km dlouhém okruhu v parku Cathkin Braes, se postarala pětice švýcarských reprezentantů, s níž dokázal držet krok pouze jediný, a to Čech Jaroslav Kulhavý.

Později vedoucí skupinku dojeli pronásledující Italští reprezentanti Luca Braidot a Marco Fontana a tempo se začalo zvyšovat. Při nájezdu do třetího kola začínalo být o závodě jasno. Na čele zůstali pouze Švýcaři Forster a Rohrbach. Kulhavému patřila osmá pozice. Na konci třetího okruhu vedoucí skupinka pokračovala společně s Italem Lucou Braidotem. Kulhavý při nájezdu do čtvrtého kola dál stíhal jako osmý vedoucí skupinu s mankem 22 sekund.

Po hodině závodu pokračoval ve vedení pouze Švýcar Forster a Ital Braidot. Kulhavý držel 8. místo, Ondřej Cink se posouval stále pozičně vpřed, když byl již na 16. místě a Jan Škarnitzl 20.

Později se ale v elitní desítce neudržel Kulhavý, který se propadal polem kvůli technickým problémům.

V závěrečném kole měla vedoucí dvojice dostatečný náskok, když se svedl souboj o první místo. V něm byl dominantní Švýcar Forster, který si s náskokem dojel pro titul evropského šampiona. Stříbro bral Ital Braidot. Za nimi předvedl skvělou jízdu Španěl David Valero, jenž si dojel pro bronz.

Mezi českými reprezentanty ukázal super stíhací jízdu Ondřej Cink, který se prosadil v TOP 10 na desátém místě. Poté z českých reprezentantů skončil 27. Jan Škarnitzl a 28. Jan Vastl. Jaroslav Kulhavý po technických problémech dojel 42.

Mezi ženami potvrdila svojí dominanci Švýcarka Jolanda Neff, která o více jak dvě minuty zvítězila před Francouzkou Pauline Ferrand-Prévot. Z bronzu se radovala Belgičanka Githa Michiels. Z českých žen nejlépe skončila 17. Jitka Škarnitzlová, 19. finišovala Karla Štěpánová a 24. místo obsadila Hana Ježková.


Daniel Babor na ME ve vylučovacím závodě na 9. místě!

Daniel Babor vybojoval v závěrečný den dráhových disciplín na evropském šampionátu v Glasgow deváté místo.

Stejně jako Baborovi se ale na Velodromu Chrise Hoye nedařilo reprezentantům v keirinu, kde Sára Kaňkovská, Tomáš Bábek a Pavel Kelemen skončili v úvodních kolech kvalifikací.

V odpoledním programu přišel také závod dvojic v kategorii žen, kde Duo Lucie Hochmann a Kateřina Kohoutková obsadily 14. místo.