Scheldeprijs se přezdívá sprinterské mistrovství světa, protože hromadným dojezdem se zde končí téměř každý rok. Na startu nechyběla téměř kompletní světová špička sprinterů, kteří si to měli rozdat v rychlém finiši v cílovém městě Schotten. Nejdříve však bylo potřeba zdolat 205 větrných a deštivých kilometrů. 

Závod začal v Nizozemsku a ještě před příjezdem do Belgie se vytvořily a byly zlikvidovány dva pokusy o únik. nervozita v pelotonu především kvůli silnému větru vedla k pádům, po jednom takovém musel vzdát Gerben Thijssen, lídr týmu Intermarché-Wanty. Nakonec se vytvořil jeden stabilní únik pěti jezdců, ze kterých nejdéle vydrželi Baptiste Planckaert (Intermarché-Wanty) a Liam Slock (Lotto Dstny). 

Zejména třiadvacetiletý Slock byl dnes silný a 16 kilometrů před cílem zůstal na čele závodu sám. Za ním se do popředí pelotonu tlačily týmy favoritů a snažily se udržet pozice do posledních kilometrů. Problém musel řešit Tim Merlier (Soudal Quick-Step), který 14 kilometrů před cílem rychle vyměnil kolo kvůli defektu, ale zůstal klidný, v doprovodné koloně si dojel zpět do pelotonu začal se probíjet dopředu. 

Stihl to v pravý čas, na čele pelotonu totiž panoval chaos, žádný tým neměl převahu, ani Alpecin-Deceuninck Jaspera Philipsena. Bert Van Lerberghe dovezl Merliera na ideální pozici v posledním kilometru a bývalý belgický mistr mohl na levé straně silnice rozjet docela dlouhý spurt. Philipsen se pral se soupeři o Merlierovo zadní kolo, ale prohrál a když Merlier nasadil do spurtu, byl zavřený a nemohl omažete reagovat. Nakonec se dostal dopředu, jenže Merlier už byl daleko a s přehledem vyhrál. Philisepn skončil druhý a Dylan Groenewegen (Jayco AlUla) třetí, těsně před Ceesem Bolem (Astana Qazaqstan) a Hugem Hofstetterem (Israel-Premier Tech). 

1155539148.jpg