Vincenzo Nibali si do Innsbrucku zajel ve společnosti kolegů z národního týmu Franca Pellizottiho a Alessandra De Marchiho. Průvodce jim dělal Thomas Rohregger, bývalý rakouský profesionál, vítěz Kolem Rakouska a člen organizačního výboru Mistrovství světa. 

Nibali dvakrát objel okruh Olympia, který se v závodě profesionálů pojede sedmkrát a dvakrát si vyjel i poslední strmé stoupání Gramartboden. ,,Poslední kopec vypadá jak stoupání na horských kolech, tak je těžké. Bude to složitý závod, šetření sil a jídlo bude důležité. Těžké také bude vybrat správné závodníky do národního týmu. Když jsem trať viděl na papíře, myslel jsem si, že bude těžká, ale jet na ní je něco jiného. Spousta dalších závodníků bude stejně překvapená, jako jsem já dnes.", řekl Nibali po skončení tréninku. 

Cyklisty následoval v autě také manažer národního týmu Davide Cassani: ,,Už jsem tu byl dříve, ale dnes na nás trať udělal dojem. Na okruhu je osmikilometrový kopec, který se pojede sedmkrát. Plus finálová stěna se 28% stoupáním. To vypovídá o náročnosti tratě."

,,Na papíře je trať jednou z nejtěžších v historii světových šampionátů. Byl to dobrý nápad, podívat se sem s předstihem několika měsíců, abychom věděli, co tu v září najdeme. Očekávám hodně diváků celý týden v tomto nádherném prostředí. Bude to skvělý den.", dodal Alessandro De Marchi. 

Zkušený Franco Pellizotti se svými krajany souhlasí: ,,Trasa je dlouhá a těžká. Důležité bude přijet sem z Vuelty v dobré fyzické i psychické pohodě." 

loading...

Foto: Expa/OK Rad WM 2018


Trať letošního šampionátu si již na podzim vyzkoušel náš junior Karel Vacek, česká naděje na medaili. Článek najdete ZDE

Foto: Josef Vaishar/www.cycling.photography