PŘILBY

Catlike Vento - pro ty, co pátrají po nejmenším odporu vzduchu

Catlike přímo ve svých materiálech uvádí: „Na asfaltu může být vítr tvůj nejlepší spojenec nebo nejhorší nepřítel“. Má naprostou pravdu, pokud berete silniční cyklistiku vážně. A model Vento v ideální aerodynamice doslova exceluje. Vnitřní aramidová část přilby s promyšlenou dráhou odvětrávacích otvorů chytře reaguje na různé poryvy větru a nestálé vlivy počasí, se kterými se jako cyklisté běžně setkáváme. Mimochodem, víte, co je aramid? Je to materiál používaný například v NASA. Vento má jako mnoho dalších modelů od Catlike hned několik unikátních technologií, a proto ji řadíme mezi high-tech přilby. Výhodou však je, že nezdecimuje vaši peněženku.

Catlike Kilauea - nový topmodel pro silniční cyklistiku

Designově výrazná a prvotřídně funkční přilba Kilauea doplňuje vrchol nabídky společně s ověřeným modelem Mixino. Novinka nese technologicky to nejlepší, co Catlike dokáže nabídnout. Španělé mluví o tom, že právě Kilauea nejlépe definuje identitu značky. Dáváme za pravdu - podobnou přilbu budete těžko hledat. Bezkonkurenční koeficient aerodynamiky, použití aramidu a jak si můžete všimnout, speciální oválný tvar –  to je nový vrchol nabídky, s lehce krkolomným názvem – Kilauea.

Catlike Whisper EVO – konstrukční změny a nižší cena

Oblíbený model Whisper se dočkal evoluce, současně s tím, jak postupují dostupné technologie. Jelikož však lehce „ustupuje“ novým topmodelům, nasazuje i velmi zajímavou cenovku, za kterou tak pořizujete technologicky velice vyspělou přilbu, vycházející z již tak povedeného modelu. Whisper EVO se chlubí výztuhou z polyamidu, který je velmi tuhý a odolný. Přidání této výztuhy do stran skeletu označuje Catlike na přilbách jako technologii LCP. Mezi dalšími technologiemi nesmí chybět Dual Flow, která maximalizuje odvětrávání přílby bez přehřívání nebo MPSEVO pro optimalizaci komfortu při nošení díky čtyřem bodům nastavení.

 

TRETRY

Catlike Whisper Oval Road Carbon - součet zkušeností v jedné tretře

Španělská značka se velice pyšní tím, že na svém novém modelu treter zúročila z minulosti co se dalo. 10 let vývoje v jedné tretře tedy zní jako hodně přesvědčivý argument. Nový model je nabízen ve verzi jak se silniční konstrukcí, tak ve verzi pro MTB. Na nové Whisper Oval se podepsali nejen vývojáři, ale také ti nejlepší jezdci Catlike se svými poznatky. Speciálně byla pozornost věnována vyřešení co nejlepšího obepnutí nohy a především části kolem paty, aby se tretra neměla šanci vyzouvat. Tomu samozřejmě napomáhá i utahovací systém BOA, na který výrobce poskytuje doživotní záruku. A jak že byla vyřešena právě ona pata? Použitím materiálu Clarino, což je speciální mikrovlákno s minimální hmotností, které je třikrát silnější než pravá kůže. Podešev není dle názvu z žádného jiného materiálu, než z karbonu.

Catlike Mixino Legend -  ve znamení retro designu a pravé hovězí kůže

Jedna z největších novinek, kterou výzkum Catlike a přesun výroby treter do Španělska přinesl. Není tedy divu, že jsou Mixino Legend naprostým vrcholem nabídky. Tomu odpovídá i do posledního detailu promyšlený retro design s množstvím funkčních prvků a pravou hovězí kůží Nubuck. Ta je voděodolná díky speciální 3M technologii, která poskytuje větší ochranu proti proniknutí vody a vlhka do tretry. Model Mixino Legend si zakládá na maximálně dobrém komfortu, jemuž samozřejmě napomáhá i oblíbený systém utažení BOA. Ten nohu skvěle fixuje společně s novým vnitřním obalem tretry, se kterým se chodidlo cítí naprosto přirozeně při výjimečných ergonomických dispozicích.

Všechny popisované modely a mnohem více z letošní kolekce Catlike na www.cyklosvec.cz.