Rovinatá etapa měřila 183 kilometrů a se spurtem pelotonu o vítězství se počítalo od samotného startu. Proto dlouhý únik nedostal více než dvě a půl minuty náskoku. Alessandro Covi (UAE Emirates), Jonas Rutsch (EF Education-EasyPost), Ludovic Robeet (Bingoal WB), Ceriel Desal (Bingoal WB) a Aaron Van Poucke (Sport Vlaanderen-Baloise) neměli šanci jet o etapu a tak se pokusili dotáhnout to aspoň na Zelený kilometr, kde se s rozestupem pěti set metrů nacházely hned tři rychlostní prémie. 

Na čele se udrželi jen Covi, Desal a Rutsch a Ital Covi získal 8 bonusových sekund, zatímco Rutsch a Desal oba 5 sekund. Vzápětí byli dostiženi pelotonem, kde se seřadily týmy nejlepších sprinterů. Většinu dne stahovaly ztrátu celky Alpecin-Deceuninck a Soudal Quick-Step, ale v závěru byly vidět i další týmy. Aktivní byl DSM-Firmenich, ale k ničemu to nevedlo, protože kilometr a půl před cílem jejich sprinter Sam Welsford spadl a do spurtu se nezapojil. Smůlu měl také Arnaud Démare (Arkéa-Samsic).

Do posledního kilometru najely nejlépe týmy Alpecin-Deceuninck a Lotto Dstny. Jasper Philipsen byl sice vytlačen ze své pozice, ale na šel si místo hned za Arnaudem De Liem, kterému rozjížděl spurt jeho poslední týmový kolega. De Lie a Philipsen zahájili sprint ve stejnou chvíli a rozdíl v rychlosti byl zdrcující. De Lie vůbec Philipsenovi nestačil a nejlepší sprinter světa měl dost velký náskok i před Timem Merlierem (Soudal Quick-Step) a Olavem Kooijem (Jumbo-Visma), kteří se přiřítili zezadu, z nevýhodných pozic a Philipsena už ohrozit nemohli. De Lie skončil čtvrtý a Dylan Groenewegen (Jayco AlUla) pátý.

Philipsen je také vedoucím závodníkem celkového pořadí s náskokem 2 sekund před Covim, třetí Merlier ztrácí 4 sekundy. Philipsen vede také bodovací soutěž a nejlepším mladíkem je Kooij.