Vítězi série RoadRace 2022 se stali:

V kategorii mužů: Jonáš VOJTĚCH z LAWI Stars – Giant (foto v úvodu článku, vítězství na Tour de Zeleňák) a v kategorii žen: Nikola NOSKOVÁ z LAWI Junior teamu (fotografie z vítězství na LAWI Tour). Nikola, která od letoška opět závodí v zahraničí, se bohužel v Praze neobjeví, cenu přeberou rodiče.

V serii RoadRace závodníci absolvovali závody: Kraslický šíp; Mamut tour; L´ETAPE Czech Republic; Krakonošův cyklomaraton; Beskyd tour; VC Temelína; LAWI Tour Classic; Tour de Zeleňák a Tour de Brdy. TOP zúčastněných měl závod L´ETAPE Czech Republic, kdy do cíle dojelo na krátké trati 802 závodníků a 83 závodnic.

Do 9 závodů se přihlásilo 2561 závodníků (279 závodníků absolvovalo 2 až 9 závodů, jediný, kdo absolvoval všech 9 závodů byl  Uličný Vladimír z týmu XEELO cycling team.  8 závodů objel z týmu XEELO cycling team také Michal Kollert a Tomáš Dudek), do cíle dojelo 2045 závodníků a přihlásilo se 192 závodnic (některé i dva až 4 závody), do cíle dojelo 186 žen.

Celkovým vítězem v kategorii mužů se stal Jonáš VOJTĚCH z týmu LAWI Stars – GIANT před Jaroslavem KOCURKEM z týmu Středeční monumenty a na třetím místě Filipem ŠLAJCHRTEM z týmu XEELO cycling team.

Kategorii žen opanovala a zvítězila tak Nikola NOSKOVÁ z týmu LAWI junior tým (pět závodů, pět vítězství v kategorii) před Pavlínou SCHÄFEROVOU z SK Favorit Bílina, a na třetí místě Janou Milec JIŘINCOVOU.

V polovině roku jsme již vyhodnotili sérii RoadMarathon 2022, a tak jen pro osvěžení paměti:

V seriálu RoadMarathon pro rok 2022 zůstaly zařazeny ČTYŘI !!!! závody: Mamut Tour (2 trasy), Krakonošův cyklomaraton, Beskyd Tour a L´ETAPE Czech Republic TdFr..

Celkovým vítězem v kategorii mužů se stal Michal KOLLERT z týmu XEELO cycling team (loňský vítěz seriálu RoadRace) před obhájcem loňského prvenství Michalem SMOLKOU z týmu AMT Team a na třetím místě Vladimírem ULIČNÝM z týmu XEELO cycling team.

Kategorii žen opanovala a zvítězila tak Hana RIPPELOVÁ před obhájkyní loňského vítězství Šárkou MACHÁČKOVOU ze SportRaces Cycling Team, a na třetím místě Angelikou TLOŁKA z týmu Jas, které byl pohár již odeslán do Polska.

SUPERPOHÁR 2022

Kolika závodů se zúčastníš, tolik bodů na nich získaných se ti bude počítat. Nezávisle, zda je závod v sériích RoadMarathon nebo RoadRace. 

Kategorii mužů opanoval Michal KOLLERT (vitěz série RoadMarathon, foto z vítězství na české L´Étape), z týmu XEELO cycling team, který se zúčastnil 8 závodů a jako první překonal 2000 bodů. Na druhém místě se umístil celkový vítěz RoadRace Jonáš VOJTĚCH z LAWI Stars – GIANT a na třetí místě Vladimír Uličný z týmu vítěze seriálu XEELO cycling team.

Kategorii žen vyhrála Nikola Nosková z LAWI junior týmu, která se zúčastnila 5 závodů, které všechny vyhrála. Na druhém místě se umístila Hana RIPPELOVÁ a na třetím místě Barbora DVOŘÁKOVÁ z CykloTým Havířov.

Tak dorazte a společně odstartujeme RoadCup 2023!