Zajímavosti o Beskydech

Beskydy najdeme na českém, polském, ukrajinském a slovenském území. V Česku spadají pod Valašsko a české Slezsko – proto se česká část nazývá Moravskoslezské Beskydy. Nejvyšší místní hora je Lysá hora, jejíž vrchol dosahuje výšky 1324 m n. m. Mezi další významné vrcholy patří Smrk, Kněhyně, Travný nebo Radhošť. Všechny přesahují výšku 1100 m n. m.

Nejobydlenější místa najdeme v Polsku, kde jsou pravidelně rozmístěná i ve vysokých polohách. Obydlí jsou pojmenovaná po rodinách, která tam dlouho žijí.

V Beskydech je hodně vodopádů, peřejí a rašelinišť. Například na Lysé Hoře je vybudovaná přírodní rezervace. Další dvě najdeme na Radhošti.

Levné ubytování Beskydy

Pokud chcete Beskydy poznat trochu více, den je na prozkoumání opravdu málo. Doporučujeme si zajistit bydlení nejméně na víkend, ale týden je tak akorát.

Protože jsou Beskydy známé svou krásnou přírodou, zařiďte si pronájem na chatě nebo chalupě. Tento typ ubytování je to nejlepší, co pro sebe a svou rodinu můžete udělat. Budete mít soukromí, můžete přijet s dětmi, psem nebo s partou kamarádů. Ubytování v chalupě je „domácké“, což znamená, že se budete cítit jako doma. Týdenní pronájem chaty navíc vyjde dost levně, což při dalších výletech určitě oceníte.

Zbytek článku a fotogalerie