Představujeme Repete Reason v grafickém provedení, které vychází z Krňanského publikace CRISIS MAG (LOL LIFE SOCIETY). Perleťově-stříbrný rám se signálně žlutými logy je propojen s motivy kreseb, původně kreslenými markerem. Právně v nich jsou nápadně skryty významy poukazující na výseč doby ve které žijeme. Součástí společné kolekce jsou také bidony “L:)L A L:)T”, které jsou již nyní k dostání. Rám vznikl pouze v počtu jednoho kusu a není možné ho získat (FAIL).

Ke vzniku knihy CRISIS MAG (LOL LIFE SOCIETY), vydanou v roce 2021, Krňanského přiměl Richard Bakeš, který tou dobou pořádal se svou ženou Lenkou menší skupinovou výstavu v New Yorku a právě jednu z kreseb tehdá zvětšili a vyplotrovali na stěnu galerie. “Kresby z knihy původně vznikly s jasným záměrem, postupně jsem je vlepoval do větších ploch pláten a následně přetíral barvou. Všechny papíry jsem ale skenoval a archivoval. Kniha je tedy sborník, index motivů které jsou náhodně řazeny za sebou. Slova jako CRISIS, LOL, FUCK, FAME, FAKE, CASH se prolínají s jednoduchými geometrickými kompozicemi a sem tam se objeví obličej nebo smajlík. Kompletní soubor obrázků a jejich vzájemného propojení v celek je jakousi metaforou na pocity a emoce v reakci na současný stav společnosti a světa v kterém žijeme.” říká David Krňanský.

Krňanský je současně cyklista a jezdec klubu Take My Bread Away (Breadfit), právě při vyjížďkách vznikl nápad na společnou tvorbu. Za propojením tria stojí Lukáš Doubrava (na fotografiích), jehož impulsem byla snaha o vytvoření objektu, který doplňuje filozofii Breadfit store — “Být mentálně a fyzicky neustále fit!” Právě pro něj bylo touhou tvorbu zachycenou v CRISIS MAG rozšířit do dalších médií. Doubrava je navíc jediným majitelem této edice kola, které úmyslně vzniklo bez možnosti další replikace.

Za pozornost stojí také samotná realizace. Repete rámy jsou vyráběny v Praze s velkým podílem ruční práce a jejich tvorba je charakteristická citem pro detail zpracování. “Tahy markerem byly digitálně konvertovány a následně na rám lakovány pomocí řezaných šablon. Do realizace tak vstupují další výrobní procesy, dochází k propojení umělcovy tvorby se SW technologií a průmyslovými postupy lakování.” říká spoluzakladatel Repete Robin Fišer. Právě lakovaný Krňanského podpis je potvrzením a symbolem úzké spolupráce. Trio navíc chystá ještě několik navazujících produktů, které mají v plánu odhalit v následujících měsících.