V dojezdu Brabantského šípu nestačil jen na rychlejšího Benoita Cosnefroye. Sám Teuns vyprovokoval rozhodující útok už 30 kilometrů před cílem, v dlážděném stoupání Moskesstraat. Společně s Timem Wellensem a Marijnem van den Bergem se udrželi v úniku až do konce, ačkoliv se k nim postupně přidali další závodníci, včetně Cosnefroye.

„Benoit se k nám přidal až o kolo později. Odjeli jsme dvě kola před cílem a to nám vzalo v závěru energii,“ byl s porážkou smířený. Teunsovi k pódiovému umístění pomohl Joseph Blackmore, debutant v dresu Israel-Premier Tech, který je jinak členem kontinentální akademie izraelského týmu. Díky Blackmoreovi byl dostižen útočící Van den Berg. „Lead-out byl perfektní. Vzal jsem za to daleko před cílem. Benoita jsem viděl za sebou 400 metrů před cílem. Nakonec mi ujel o jeden a půl délky. Kdyby musel předtím vynaložit stejné úsilí, mohl jsem se na něj dotáhnout. Z toho důvodu jsem se vlastně bál i Quintena Hermanse.“

„Kdybychom šli do toho sprintu se stejnými zbraněmi, nemusel bych se tady nikoho bát. Dost důvodů k tomu, abych zůstal pozitivní. Nohy jsou dobré a uvidíme, co to přinese v dalších závodech,“ dodává sebevědomě. 

1156930273.jpg

Israel-Premier Tech by měl mít na Amstel Gold Race jeden z nejlepších týmů, ačkoliv se bude muset obejít bez Blackmorea, který na závodě WorldTour hostovat nemůže. Kromě Teunse by však měli být hodně silní i Stephen Williams a Michael Woods, v minulosti na radenských závodech zářili Jakob Fuglsang a Simon Clarke, šanci uspět má i rychlý Corbin Strong a sestavu doplní Krists Neilands. Tak zkušený tým nebude mít nikdo jiný.  

Je to však Teuns, kdo bude jedničkou týmu. „Ano, forma je dobrá. Budu startovat se stejnou mentalitou jako v tomto závodě a ve Flandrech. S ambicemi, ano, dá se to tak nazvat.“ Valonský šíp už vyhrál v roce 2022, na Lutych-Bastogne-Lutych byl ve stejném roce šestý, ale na Amstelu se mu zatím tolik nedařilo, jeho nejlepším výsledkem je desáté místo. Přesto si věří. „Čekají mě tři dny dobré regenerace a pak na to v neděli půjdeme. Všechny dny strávím ještě trochu na kole a v pátek uděláme průzkum trati. To je vždycky dobré, abychom si všechno osvěžili.“