Zemanová si po úspěšném světovém poháru v Dublinu potvrdila výkonnost suverénní pátou domácí výhrou v pátém závodě. Tím pádem si zajistila celkové prvenství. Na druhém místě dojela Viktória Chladoňová (Climberg Trenčín), slovenská medailistka z juniorské Evropy, jejíž teta Anna Pichrtová-Straková běžela za Česko olympijský maraton v Aténách 2004. Třetí dojela další slovenská reprezentantka Sofia Ungerová (Trenčín) před obhájkyní pohárového prvenství, juniorkou Kateřinou Douděrovou (Jaroslav Kulhavý Cycling team Ústí nad Orlicí).

toitoicuphlinsko.náhled1.jpg

Boroš měl o něco složitější výchozí situaci, přijel ze soustředění na výrazně teplejší Mallorce. V úvodu odjel s Polákem Markem Konwou (AŠ Mladá Boleslav) a dalším navrátilcem na krosová pole Adamem Ťoupalíkem (ještě v dresu Elkov/Kasper). Ve třetím se Boroš utrhnul o šest vteřin Konwovi, o dalších pět jezdili za nimi Ťoupalík s Matyášem Fialou (ČEZ Tábor). V dalším okruhu pak bývalý mládežnický medailista z velkých šampionátů spadl a smetl i Fialu. Ten se však sebral a zajel tři nejrychlejší poslední kola, kdežto Ťoupalík se propadl na osmou příčku se ztrátou 2:15. Boroš vpředu zvyšoval náskok, na třetí pozici se vytáhl slovenský obojživelník Matej Ulík (Tufo/Expres.cz Kolín).

toitoicuphlinsko.nahled4.jpg

 

„Snažil jsem se jet na čele celou dobu, aby přede mnou někdo zbytečně neudělal chybu. Najednou jsem se v úniku ocitnul sám a jel jsem tak v klidu až do cíle. Na trati vlastně ani nebylo, kde za to vzít. Na výkon bylo jen jedno místo, jinak to byly spíš takové radovánky ve sněhu,“ komentoval svoje vystoupení zvesela vítěz. „Podmínky se zhoršovaly kolo od kola. Nebylo to vůbec příjemné. Naštěstí jsem byl dobře oblečený, takže mi při závodě bylo teplo. Čekal jsem, že to půjde hůř,“ dodal. Už v neděli se zase vrací do tepla, s týmem míří tradičně do španělského Calpe. Do světového poháru se vrátí, jak už dříve oznámil, 17. prosince v belgickém Namuru.

toitoicuphlinsko.nahled3.jpg

Mezi juniory tady v Hlinsku potvrdil roli favorita Kryštof Bažant (Cyklostar/Pirelli), vítěz Evropského olympijského festivalu mládeže v Mariboru na horském kole, který si zapsal druhou výhru. Lídr seriálu Patrik Lienert (Kovo Praha) ale chyběl.

loading...

Český pohár elity vrcholí posledním závodem C2 příští sobotu ve Veselí nad Lužnicí.