Sobrero je především výborným časovkářem, vítězem etapy na Giro d'Italia 2022 a také bývalým italským mistrem. Letos se však začal prosazovat i v kopcovitých závodech a nechybí mu rychlost ve spurtu. Díky tomu vyhrál etapu na Okolo Rakouska. Ve WorldTour závodil už ve třech týmech, nejdříve za jihoafrický celek NTT, o rok později za Astanu a poslední dva roky strávil v australském celku Jayco AlUla. 

Matteo je Mr. Multitasking, jezdec, který zaujme mnoha dovednostmi, říká o nové posile Rolf Aldag, sportovní ředitel Bora-Hansgrohe. Každý jezdec, který se stane italským mistrem v časovce, zajíždí ve středně těžkých stoupáních a je důležitým domestikem na Grand Tours, má opravdu mnoho talentů. Věříme, že Matteo ještě nedosáhl svého plného potenciálu. Pokud se nám podaří jeho potenciál naplnit, může konkurovat světové špičce.

Jsem velmi spokojený a těším se, že budu součástí týmu. Chci na sobě dále pracovat a udělat další krok ve svém rozvoji. Čekají nás velké cíle, kterých chceme společně dosáhnout, dodává sám Sobrero. 

Pro Boru je Sobrero už třetí letošní posilou, nedávno německý celek oznámil příchod dvou mladých závodníků. Rakušan Alexander Hajek přichází z kontinentální sestavy Tirol KTM a Němec Emil Herzog z amerického týmu Hagens Berman Axeon. Oba dříve závodili za juniorský tým Auto Eder, který spadá pod Boru. Herzog se loni dokonce stal juniorským mistrem světa a vyhrál také Závod míru juniorů.