O Del Torově talentu a schopnosti sžít se s cyklistikou na nejvyšší úrovni není pochyb od prvních letošních závodů. Už v lednu vyhrál druhou etapu Tour Down Under v Austrálii a skončil třetí celkově. Čtvrtý skončil na mnohem těžším a prestižnějších etapovém závodě Tirreno-Adriatico a sedmý na Okolo Baskicka. Dokázal, že má potenciál stát se skvělým závodníkem na celkové pořadí, ale také si vede výborně v roli domestika. 

Tým UAE Emirates nemusel spěchat s prodloužením smlouvy, Del Tora měl jistého do konce roku 2026, ale Mauro Gianetti, ředitel týmu, má ve zvyku vylepšovat smlouvy svým talentovaným jezdcům s předstihem, zajistí si tím jejich loajalitu a zvedne motivaci. Tadeji Pogačarovi vylepšoval tým UAE Emirates smlouvu několik let za sebou, v současnosti má Slovinec kontrakt do konce roku 2027, zatímco Juan Ayuso a Jan Christen, další dva velmi talentovaní závodníci, do konce roku 2028. Del Toro je teď přeskočil. 

GMD_2329.JPG

„S potěšením oznamujeme, že Isaac bude v barvách UAE pokračovat i v dalších letech,“ říká Gianetti. „Už dříve jsme věděli o jeho jezdeckých schopnostech a úrovni talentu a jeho dosavadní vývoj byl velmi působivý a máme pocit, že se po svém příchodu do týmu velmi dobře začlenil. Je stále mladý a plánem je, aby se i nadále učil a rostl jako jezdec i jako člověk v dobrém prostředí. I nadále se věnujeme našemu projektu rozvoje mladých talentů a budování budoucnosti.“

UAE Emirates má ze současných WorldTeamů rozhodně nejvíc talentovaných mladíků v sestavě. Kromě Del Tora (20 let) jsou to už zmínění Juan Ayuso (21), Jan Christen (19) a António Morgado (20). Všichni i čtyři už vítězí mezi profesionály, Ayuso dokonce patří k největším hvězdám a lídrům na Grand Tours, ačkoliv věkem ještě patří do kategorie U23. 

„Od příchodu do týmu je všechno jako sen, je to perfektní,“ nezdráhá se loňský vítěz Tour de l'Avenir. „Jsem velmi vděčný týmu, že mi projevil důvěru a dal mi šanci být součástí této výjimečné skupiny, je to úžasný pocit. Učím se každý den, všechno to do sebe nasávám a užívám si, jak jen to jde, s nohama na zemi a velkým vzrušením z toho, co přijde.“