Politt bude důležitou posilou pro rovinaté závody a etapy. UAE Emirates se v posledních letech soustředil na získání velké počtu kvalitních vrchařů, ale mezi tempaři a klasikáři zásadně zaostával za konkurenčním celkem Jumbo-Visma. Před letošní sezónou se UAE podařilo získat Tima Wellense a Politt je dalším velmi silným typem závodníka, který týmu ze Spojených arabských emirátů chyběl.

"Jsme velmi rádi, že můžeme Nilse přivítat v našem týmu. V minulosti ukázal, že je hodně silný a posílí náš tým pro klasiky i pro etapové závody. Doufáme, že nás čeká spousta dobrých společných let," říká Mauro Gianetti, ředitel UAE Emirates.

Německý mistr v časovce a loňský mistr v silničním závodě jde už do čtvrtého týmu WorldTour.  "Jsem opravdu nadšený, že budu v příštích letech jezdit za UAE Emirates. Myslím, že je to jeden z největších týmů na světě a zároveň další krok v mé kariéře. Doufám, že společně dosáhneme mnoha úspěchů a nějakých dobrých výsledků, takže se na další tři roky opravdu těším," říká devětadvacetiletý cyklista.