Jedná se už o vaši třetí sezónu. Jak ji hodnotíte a jak to vidíš konkrétně ty?

Já myslím, že to byla opravdová jízda a že jsme si to opravdu užili. Sezóna byla dlouhá. Začala v únoru ve Španělsku a skončila před několika málo dny v Bedřichově na ČT AUTHOR CUPu. Letos se nám stalo snad opravdu všechno. Dokázali jsme vyhrávat, jindy jsme dostali na frak a bohužel se nám nevyhnuly ani pády a zranění. Závody jsme si vybírali od těch slavných, až po ty místní. Je parádní si užít Mistrovství ČR a SR v silniční cyklistice 2022, kde jsme startovali po boku Petra Sagana a dalších silničních hvězd. Oproti tomu je skvělé si v Hořicích vyzkoušet punkový závod TDK Classic, který pořádal Tondáno Kalojíros. Prostě nás cyklistika baví a závody si jezdíme užít.

Já osobně mám největší radost z toho, že jsme skvělá parta nadšenců, máme podporu ve sponzorech a všech lidí kolem nás. Velikou radost nám dělají mládežníci, je fajn vidět, že si rozumí se staršími a navzájem si fandí. Jsme jedna veliká cyklistická rodina a to je nejvíc.

Co považujete v roce 2022 za největší úspěch?

V první řadě, že jsme ke konci roku všichni zdraví a těšíme se na další sezónu. Bohužel se nám nevyhnuly pády a například v Německu na DEKRA - Test Oval, který byl součástí Lausitz cupu 2022 jsme měli strach o kluky, kteří ve spurtu 100 m před cílem, v 60 km/h doslova létali vzduchem. Na tento moment nezapomenu, tak rychle jsem snad v životě neběžel. Petr Gänsel a Petr Pavlík jsou dnes v pořádku a konec sezóny měli opravdu senzační.

Jasně, povedli se nám nějaké závody, jak ty silniční, tak ty bajkerské. Vždy hodně potěší celosezónní práce, kde jsme na Pekle severu v elitní kategorii získali celkové 3. místo, díky Matěji Rothemu. Na Lausitz cupu v Německu jsme získali v posledním závodě celkové 3. místo v týmech z 22, což je myslím pěkné. Podařilo se nám to jako prvním cizincům. V ženách celkově 2. místo pro Viktorii Marschnerovou a 3. místo Adrianu Marschnerovou. V mužích si v kategorii do 40 let dojel pro celkové 3. místo David Fanderlik a v kategorii 40+ 7. místo Petr Gänsel. Na týmové soutěži mají také veliký podíl David Januška, Honza Kolář, Christian Shubart Knapton, Petr Pavlík a Sabina Krákorová.

Musím zde zmínit i ty mladší, ale rozhodně ne menší bojovníky. Sebík a Beník Gänselovi se poprali o celkové hodnocení v Českolipském poháru 2022 a Sebastien Gänsel parádně zajel i kultovní závod v Rumburku Tour de Zeleňák. Tomáš Luft, Matyáš Fanderlík a Josef Suk se předvedli,  jako kluci, se kterými se dá do budoucna počítat a samozřejmě rozšířili svoje sbírky medailí.

Na již zmiňované Tour de Zeleňák jsme brali bramborovou medaili celkově na krátké i dlouhé trati. Pro tým jsme vybojovali 2. místo za týmem Xeelo a to je pro nás veliký úspěch. I zde byla vidět týmová spolupráce a to je cesta, kterou chceme vylepšovat. Nejde nezmínit parádní výkon Gerwina Coljé, který k nám na podzimní stáž nastoupil jen několik dní před závodem. Co z toho bude do budoucna, se dozvíte příště.

V MTB kategorii se nám podařilo získat stříbrnou medaili zásluhou skvělého bojovníka Petra Skůčka.

V časovkách za tým dominovala trojice Petr Jaderný, Jan Kulhánek a Vladimír Kloz. Kluci parádně spolupracovali po celý rok a ukázali to nejen na Jičínské Cyklopoint lize.

Parádním výkonem se představil Roman Bukač, který letos hájí naše barvy poprvé, a myslím, že je možné všechny informovat o tom, že naše spolupráce bude pokračovat i příští rok.  Roman se nominoval na UCI Gran Fondo World Championship a své kvality tam potvrdil hlavně v časovce. Nutno zdůraznit, že se jedná o světový šampionát a Roman tak mohl startovat v dresu národního týmu. V časovce skončil na krásném 24. místě a i přes zdravotní komplikace odjel krásně i hromadný závod.

Je jasný, že zde nemůžu všechny vyjmenovat a popsat všechny zážitky, ale jak říkám, tento rok to byla opravdu jízda.

Co plánujete na další sezónu?

Teď jsme si dali tři hlavní úkoly. Prvním úkolem doplnit do týmu několik kvalitních závodníků a hlavně dobrých a týmových kamarádů. Jejich jména již brzy oznámíme na našem týmovém facebooku a instagramu. Věřím, že se máme na co těšit. Dalším úkolem, který před námi stojí, je vytyčit cíle na další sezónu, ty vám ale ještě neprozradím, nicméně budou reálné, ale budeme chtít tým o kousek opět posunout. Posledním úkolem bylo kvalitní zázemí týmu, které již díky spolupráci s firmou KM TRADING CZ máme a v neposlední řadě udržet i ostatní sponzory. Rádi bychom aktivním lidem v týmu ještě nastavili lepší podmínky, takže nám držte palce.