S řešením přichází česká společnost Pealock. Jejich chytrý zámek na sportovní vybavení plní řadu důležitých funkcí a v kombinaci s pojištěním sportovního vybavení představuje pro vaše kolo hned dvojí ochranu.

Jak funguje chytrý zámek Pealock?

Chytrý elektronický zámek Pealock má zabudovaný alarm, pohybový senzor a nejnovější verze také GPS modul. Zámek je navíc díky přehledné aplikaci propojený s mobilním telefonem a vy tak máte neustálý přehled o stavu zámku, stavu baterie nebo ostatních spárovaných zařízeních. Při jakékoliv manipulaci s vybavením je majitel ihned upozorněn na mobilní telefon.

Pojištění sportovního vybavení

Na podzim minulého roku Pealock spojil síly s Česko Podnikatelskou Pojišťovnou a pro všechny majitele druhé generace chytrého zámku Pealock nabízí pojištění sportovního vybavení. Ti si tak mohou své vybavení jednoduše pojistit, a to za bezkonkurenční cenu na pár kliknutí přímo v jejich aplikaci. Limit plnění je 5 000 Kč až 500 000 Kč. Pojištění je možné sjednat už od jednoho dne, je tedy vhodné jak na jednodenní výlet, tak i na celoroční pojistku.

Pojištění se vztahuje na krádež v jakoukoliv hodinu, kdekoliv mimo domov. Pokud je kolo nebo jiné vybavení odcizeno z domácnosti, je krádež hrazena z pojištění domácnosti. Tato dvě pojištění se z legislativního hlediska nesmí navzájem překrývat.

Jak pojištění sjednat?

Do chytrého telefonu je nejprve nutné stáhnout nejnovější aktualizaci aplikace Pealock, která přináší záložku „Pojištění“. Přímo do aplikace je třeba zadat následující údaje:

  • pojistná částka (pořizovací cenu vybavení)
  • typ vybavení
  • název vybavení
  • datum, kdy má pojištění platit
  • osobní údaje, které si uživatel do aplikace zadá jednorázově

Podle zadaných údajů se zobrazí cena pojištění a zaplacením přes platební bránu zákazník toto pojištění potvrdí. Pojištění začíná platit ihned po přijetí platby.

Jaké jsou podmínky pojištění?

V případě, že je Pealock aktivovaný a vybavení s ním uzamčené, pak je spoluúčast 1 %, minimálně 5 000 Kč pro kola a 2 000 Kč pro ostatní vybavení. Pojistka zároveň platí pro celou EU.

Kolik pojištění stojí?

Cena pojištění závisí na několika faktorech – typu sportovního vybavení, jeho stáří, jeho původní ceně a délky pojistného období. Například pojistka jízdního kola s pořizovací hodnotou 50 tisíc Kč vyjde 1193 korun na rok. Pojištění stejného kola na den stojí 80 korun. Platí tedy, že čím delší je pojistné období, tím je výhodnější cena.

Konkrétní cenu za pojištění vašeho zařízení si jednoduše spočítejte v aplikaci nebo na webu pealock.com/cs/pojisteni.