Závody, konané pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Bohumila Šimka a starosty města Kyjova Františka Lukla, zahájí v sobotu 14. dubna 2018 v 11 hodin start nejmladších nadějí, náboru ze základních škol. Program druhého dne začne už v ranních hodinách a sice v 9:30, kdy se na trasu šesti okruhů vydají junioři.

Nutno vzpomenout, že trasa silničního závodu se po dočasné obměně navrací na Strážovický kopec, jehož vrchol bude prostorem startu a cíle. Kyjovský pohár se tak může pyšnit nejnáročnějším profilem v celém seriálu závodů, což divákům slibuje skvělou podívanou. Vítězství v takovém závodě je opravdu zasloužené, v juniorské kategorii navíc dobrý výsledek může znamenat místenku v reprezentačním družstvu pro blížící se Závod míru juniorů.

„Závod je svým profilem a náročností jedním z nejlepších ukazatelů připravenosti závodníků, proto se také jedná o nejdůležitější akci před uzavřením nominace na Závod míru juniorů,“ vzkazuje juniorům reprezentační trenér Tomáš Konečný.

V elitní kategorii bude vítězství obhajovat Alois Kaňkovský, ten ho však vybojoval na loňské rovinatější trati a obhajoba nebude jednoduchá. Přesto budou závodníci týmu Elkov Author patřit k favoritům závodu. Znepříjemnit situaci jim ale určitě budou chtít ambiciózní mladíci z týmu Topforex-Lapierre, ve hře je také druhý tým z týmové soutěže prvního závodu KALAS CUPu TJ Favorit Brno, nebo obměněná sestava Pardus-Tufo Prostějov v čele s vynikajícím vrchařem Karlem Hníkem.

„Určitě se můžeme těšit na zvraty v průběžném pořadí seriálu. Závod sedí především vrchařům a nebude tedy hrát takovou roli týmová taktika, jako při ostatních závodech,“ myslí si ředitel závodu Jakub Edr.

Na startu se navíc každoročně objeví také závodníci z okolních států, neváhejte tedy a přijďte podpořit nejlepší české závodníky, podporu fanoušků budou ve stoupání do Strážovic opravdu potřebovat!

KRITERIUM KYJOV

PROPOZICE KYJOV

 

Foto: Jan Brychta / Světcyklistiky.cz