Závodníci vyrazili z Gentu do velmi chladného dne. Do úniku se vydala skupina deseti závodníků, z nichž ale nikdo nebyl nebezpečný. O vítězství se začalo jet 78 kilometrů před cílem, když se Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) pokusil rozjet terezín. Gilbert natáhl peloton ještě jednou 66 kilometrů před cílem, zde už si ho hlídal Greg Van Avermaet (BMC), obhájce vítězství. Následně nastoupil Zdeněk Štybar (Quick-Step Floors), který byl dnes mimořádně aktivní. Na jeho pokus reagoval tým BMC v osobě Stefana Künga. 

53 kilometry před cílem, na Molenbergu, se Štybar ocitá společně s Van Avermaetem a Bryanem Coquardem (Vital Concept) před pelotonem. Poté opakovaně nastupoval Tim Wellens (Lotto Soudal) a snažil se odjet. Zdeněk Štybar si ho hlídal při každém jeho pokusu. Na Lebergu Wellense v útoku vystřídal Tiesj Benoot (Lotto Soudal) a opět to byl Štybar, kdo reagoval jako první. 

39 kilometrů před cílem, v asfaltovém stoupání Berendries, zaútočil sám Tim Wellens, dojel ho Greg Van Avermaet a další favorité. Opět se závodníci neshodli na spolupráci a peloton se udržel pospolu. 34 kilometry před cílem podruhé nastoupil Benoot, kterého se chytil Edward Theuns (Sunweb), ale ten odpadl zanedlouho také a Benoot jel sám. Vytvořil si náskok 30 sekund, jenže v pelotonu se složily týmy Quick-Step Floors a BMC a Benoota dojely. 

25 kilometrů před cílem se vepředu objevila Astana ve velkém počtu. Favorité nic nezkoušeli, čekali na poslední dva hellingy Muur van Geraardsbergen a Bosberg. Pod prvním z nich byl na výborné pozici Zdeněk Štybar, ale v tomto mimořádně těžkém výjezdu byl jednoznačně nejlepší Sep Vanmarcke. Utrhl z háku i Van Avermaeta. Na vrchol dojel Vanmarcke sám a chvíli po něm také osamocený Štybar, který se dokázal zbavit soupeřů. Ve skupině Van Avermaeta se drželo hned několik favoritů, Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), tři jezdci Astany, ale také skvělý Wout van Aert (Vérandas Willems - Crelan). 

Štybar ve sjezdu okamžitě dojel Vanmarckeho, ale oba byli za chvíli dostiženi dalšími devíti závodníky. Kde ovšem chyběli jezdci Quick-Step Floors, Lotto Soudal i Trek-Segafredo. Pod Bosbergem si dopředu dojeli Lukasz Wisniowski a Yves Lampaert (Quick-Step Floors). Zatímco Polák zde vydržel, Lampaert nikoliv. Zdeněk Štybar tak zůstal ve skupině dvanácti jezdců sám. 

Na Bosbergu rozjel tempo Oliver Naesen a nejlépe se ho drželi Van Avermaet a Vanmarcke. Ale odjet se jim nepodařilo. Do cíle mířila skupina závodníků ve složení: Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Zdeněk Štybar, Oliver Naesen, Lukasz Wisniowski, Michael Valgren, Oscar Gatto (Astana), Alexej Lucenko (Astana), Daniel Oss (BORA-hansgrohe), Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), Wout van Aert a Sonny Colbrelli (Bahrain Merida). A stíhala je početná skupina, kde bylo několik jezdců Lotto Soudal, Quick-Step Floors, Trek-Segafredo a další. 

Klasikáři věděli, že musí útočit, pokud chtějí vyhrát, protože v první skupině byli i sprinteři Matteo Trentin a Sonny Colbrelli. A zkoušeli to. Nejdříve Oscar Gatto, kterého dojel Wout van Aert. Po něm poprvé Michael Valgren, toho kryl Oliver Naesen. 3,5 kilometru před cílem opět zaútočil Valgren, tentokrát reagoval Štybar. O kilometr později to zkusil Sep Vanmarcke a opět byl u něj první Zdeněk Štybar. Jenže český mistr nezkusil nic sám a jen se ohlížel po ostatních. 

Naopak Michael Valgren využil chvíle nepozornosti a vyrazil do rozhodujícího útoku. Ten nebyl vůbec snadný, Valgren musel jet naplno poslední dva kilometry, ale za ním se taktizovalo. Odjel Vanmarcke, ale bylo jasné, že Valgren už nedojede, naopak ho dostihl Wisniowski a připravil o druhé místo v cíli. 

Valgren zvítězil, Wisniowski dojel druhý a Vanmarcke po roce opět třetí. Ostatní členy skupiny dojel peloton. Čtvrtý skončil Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) a pátý Philippe Gilbert. Zdeněk Štybar projel cílem na 20. příčce, Greg Van Avermaet až 50.

Foto Sirotti