Van Aert přišel kvůli zlomeným žebrům a klíční kosti o monumenty Kolem Flnader a Paříž-Roubaix a debut na Giro d'Italia. Nyní se zdá, že by se mohl opět postavit na start Tour de France, které přitom původně v plánu neměl. A nechtěl ve Francii startovat ani po svém pádu, protože letos nechce být domestikem. Jenže po pádu Jonase Vingegaarda na Okolo Baskicka se okolnosti zásadně změnily.

Podle deníku Het Laatste Nieuws je nepravděpodobné, že by se Vingegaard stihl dát do nejlepší formy pro Tour a nejspíš letošní ročník vynechá. V tom případě by Van Aert mohl být hlavním lídrem týmu Visma-Lease a Bike, mohl by si vybírat etapy, na které chce jet a v ostatních šetřit síly. Van Aertovi jde nyní především o Olympijské hry v Paříži, kde patří k favoritům.

Původně chtěl před Olympiádou odjet na vysokohorské soustředění, ale možná se nechá přemluvit ke startu na Tour de France. Před červencovým závodem by se měl objevit na startu Okolo Norska (23. až 26. května) a na domácím šampionátu v časovce i v závodě s hromadným startem. O dalších závodech se zatím nemluví.