V prvním kopci poslední etapy, která se jela na na trase České Velenice - Jindřichův Hradec o délce 150 km vzal tempo do svých rukou team Vorarlberg, ke kterému se připojil ještě Wibatech a začaly natahovat a redukovat peloton. Po první vrchařské prémii tak zůstalo na čele 29 závodníků, za kterými se snažili dostat ještě ostatní jezdci.

Mezi nimi byl i Alois Kaňkovský, který už se dostal k čelní skupině, ale ve chvíli, kdy rozhodčí odklonili kolonu, zabrzdil před ním mechanický vůz Příbrami a Alois Kaňkovský v plné rychlosti prorazil zadní sklo. Z hrůzostrašné srážky, ze které nezůstalo v kupě ani kolo ani helma, vyvázl naštěstí pouze s otřesem mozku a šesti stehy na krku. 

Ze skupiny na čele následně před druhou vrchařskou prémií na 75 km nastoupili Paterskim s Janizsewskim z Wibatechu a k nim se připojili Michael Kukrle s Belgičanem Dewulfem z Lotto Soudal a Němcem Steimlem z Vorarlbergu. Skupina si rychle vytvořila náskok, který dosáhl na 4 minuty. Michael Kukrle, který v té době byl virtuálně ve žlutém dresu si hlídal svou pozici. V závěru už bylo jasné, že není, kdo by se na pětici v úniku dotáhl a ta si jela pro vítězství. 
Michael Kukrle poslední etapu dokončil na čtvrtém místě a jasně si dojel pro celkové vítězství v tomto UCI závodě. “Za vítězství jsem velmi rád a cením si ho, škoda že je pokažené nehodou Aloise, který snad bude rychle v pořádku," shrnul krátce své pocity Michael Kurkle. O vítězství ve sprinterské soutěži tým sice smolně přišel, ale zvítězil alespoň v týmové soutěži. 
Více v komentované fotoreportáži.

loading...

Foto Jaroslav Svoboda