Scott je ve světě velice úzce spjatý se silniční cyklistikou, vždyť v jeho švýcarské centrále je ve výzkumu, prodeji a marketingu mnoho bývalých profesionálů, a také podpora silniční cyklistiky je velice silná. Scott je jediný v týmech ProTour jako sponzor i součástí názvu týmu: Saunier Duval – Scott! Takže podpora silničního týmu a technická spolupráce bude určitě velice silná.

Co nám ukázali a řekli v brněnském Atrexu? Silniční testovací centra Scott jsou letošní novinkou, odráží trend zájmu o silniční kolo, a protože silnička začíná v jiné cenové relaci než horské kolo, tak je cesta k zákazníkovi trochu složitější. Letos chceme představit produkci silničních modelů, zákazník si může vyzkoušet konkrétní model, lze si jej na určitou dobu půjčit a potrénovat na něm. Klidně si může zkusit i nějaký závod. Předpokládáme, že se někteří zákazníci na podzim k nám vrátí a z kolekce 2009 si objednají model pro příští rok. V rámech se nemohou mýlit, geometrie a vlastnosti rámů jdou do kolekcí několik let, Scott jen mění některé specifikace komponentů, především podle obměny komponentů dodavatelských firem.

Takže je zde pro vás příležitost zkusit na vlastním těle a poznat vlastnosti silničních Scottů. Můžete mít více informací při případném výběru svého nového kola, v silniční nabídce zatím nadstandardní služba.

loading...