Bývalý vojenský areál, dnes přírodní rezervace, přivítal loučení s cyklokrosovou zimou. Pět tisíc fanoušků slavilo triumf Vandeputteho z nedalekého Brechtu. „Byl jsem tady extrémně motivovaný. Rozhodl jsem se útočit až v posledním kole a zaměřil se na sprint. Díky perfektnímu načasování jsem se dostal před Van der Haara. Tohle vítězství mi dá sílu do dalšího tréninku, začnu znovu už za tři týdny,“ povídal 23letý Belgičan, který vyhrál znovu dva týdny po X20 Trofee v Lille.

Nejlépe vyrazil Toon Aerts (Deschacht/Mease), ale pak skončil po pádu s krvácejícím nosem a zamířil do nemocnice s podezřením na zlomený nos ve svém teprve třetím závodě po dopingové pauze. Do posledního kola pak najelo pospolu ještě šest jezdců. Ve stejném čase jako vítěz dojeli ještě druhý Lars van de Haar (Baloise/Trek Lions), třetí Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen) a čtvrtý Laurens Sweeck. Pátý Toon Vandebosch (oba Crelan/Corendon) zaostal jen tři vteřiny. Ještě Michael Vanthourenthout (Pauwels Sauzen) skončil šestý (-21).

Mezi ženami za vítězkou skončil druhá Laura Verdonschot (De Ceuser/Bonache, - 8) a třetí Manon Bakker (Crelan/Corendon, -33). „Vždycky je příjemné končit vítězstvím užila jsem si to. Teď pojedu za sluncem a pak se vydám na silniční klasiky, začnu na Bruges-De Panne,“ řekla Brand.

Řada předních cyklokrosařů už nejela, včetně Čechů, na druhou stranu na startu se stále ještě objevilo 56 mužů a 37 žen včetně třeba 16leté Belgičanky Laure Huybrechtsové nebo 46leté Američanky Coran Coogan Cisek.