“Značka nabízí spoustu oblečení a vybavení speciálně pro gravelové nadšence. Skoro mě až mrzí, že jsem na gravel přesedlal až v srpnu roku 2019,” říká Vojtěch Mareš, který na posledním Králi Šumavy zvítězil ve své kategorii a celkově byl devátý. Připouští, že od doby, kdy začal spolupracovat s Veloklasikem, nabízejícím značku Café du Cycliste, se do gravelu zamiloval ještě víc.

Třeba cyklodresy z gravelové kolekce do mírně chladnějšího počasí připomínají na první pohled volnočasové mikiny – Angele je v kombinaci šedé s námořní modrou, na cyklodresu Solenne zase může potěšit kapuce.

Cyklodresy Barbara a Betty zase sázejí na jednoduchou eleganci střídáním velkých ploch pouhých dvou barev. Základ na korpus těla je například bílý – samozřejmě s létající rybou na hrudi – a rukávy si můžete vybrat žluté, vínové nebo zelené. Výhodou těchto cyklodresů je, že vypadají velmi svěže a stylově. Sehnat se ale dají i ve formě nátělníku bez rukávů, kdy se barvy kombinují zase jinak.

Horkým tipem pro žhavé léto je rozhodně gravelový cyklodres Magalie v temně zelené nebo vínové barvě, který silně připomíná sportovní triko s krátkých rukávem. Je vyroben ze síťoviny, protože je určen do nejteplejšího letního počasí.

Podobně i cyklodres Pauline je lehké konstrukce a volnějšího střihu, navržen tak, aby poskytoval pohodlí v teplejším počasí a na drsnějších cestách. Díky modrým pruhům na bílém podkladu přirozeně připomíná přístavy a jachtařské prostředí, kterým je také inspirován. To je prostě Francie a Cote d’Azur.

Oblíbené jsou i třísezónní gravel šortky, určené k jízdě po méně náročných trasách od jara, přes léto až do podzimu. Třeba model Virginie vyrobený z technické francouzské tkaniny s elastanem je bez vložky. A je navržen tak, aby se nosil na gravel šortkách Helene od Café du Cycliste, klasických cyklistických šortkách nebo na kratších jízdách i zcela bez cyklistické vložky.

 

A kdyby sprchlo? Oblíbeným designovým, a přitom plně funkčním kouskem je oranžová cyklobunda do deště s názvem Alizée. Je to lehký kus cyklooblečení s prodyšnou membránou a vnější ripstop-vrstvou ošetřenou DWR, který je konstruován tak, aby přežil i nejtěžší lijáky v nejnáročnějších podmínkách – má podlepené švy, vodotěsný zip, či systém zabraňující na zápěstí průniku vody. Kapuce se dá přetáhnout přes helmu díky pružnému napínacímu systému a zároveň nebrání boční viditelnosti. Cyklista se v bundě Alizée cítí komfortně a navíc je skvěle viditelný, jede tedy bezpečněji.

V nabídce jsou samozřejmě i gravelové rukavice, ale jsou určené spíše pro chladnější až chladné počasí. Jenže zima jednou přijde! Rovnou si tedy můžeme říct, že v nabídce jsou cyklorukavice z odolného Thinsulate Fleece 3M, ale i z příjemné kůže lehké svěží barvy. A gravelové ponožky? No jasně, s létající rybou, ve více barvách :-)

“Naši filozofii dokonale ztělesňuje Café du Cycliste. Značka kombinující styl a vášeň pro cyklistiku, kterou jsme hrdě přijali pod svá křídla. Těšíme se na setkání v našem obchodě, u dobré kávy nebo prostě na kole,” říká Vlasta Kuryl z Veloklasiku v pražském Braníku, kde je obchod přímo propojen s příjemnou kavárnou.

Silniční cyklistika, gravel bike nebo bikepacking?

Cyklo oblečení Café du Cykliste z Veloklasiku si užijete.

A ještě jeden tip. Nabízíme i gravel bike GT Grade v karbonových verzích – je jedno z nejlepších kol tohoto typu na trhu. Přijďte k nám toto kolo vyzkoušet. Pokud vás zaujme jako nás, můžete si ho koupit. GT Grade přitom nabízí doživotní záruku na rám.

“Tohle kolo je skvělé. Rám se firmě GT moc povedl. Doporučuji ho hlavně těm, kteří chtějí pohodlnější bike, více do terénu. Triple triangle plní svou funkci dokonale,” říká specialista na gravelová kola Jiří Nikl z Gravelbike.cz a dodává: “Musím říct, že Grade předčil mé očekávání. Rám se opravdu povedl a pro ty, co preferují větší pohodu a zároveň zábavu v terénu, je tohle trefa do černého.”