Canyon nabízí širokou škálu kol všech možných typů. Kvalitně vybavený model zde najde silničář, biker, sjezdař, turista, cyklokrosař, triatlonista, prostě skoro každý. My se podíváme na výběr dámského silničního kola Canyon Endurace WMN CF SL 8.0 Disc. 

Tento model máme momentálně v testu. Na stránkách Canyonu ho najdete v sekci Road. Můžete hledat přímo Endurace, nebo všechny dámské modely, případně, pokud máte zájem o více modelů a nevíte který vybrat, můžete využít funkce srovnávače různých modelů Canyon. 

My jsme vybrali silniční komfortní model Endurace v dámské variantě, ve výrazné modrozelené barvě s výbavou Shimano Ultegra, kotoučovými brzdami a koly DT Swiss za 66 199 korun. Canyon nabízí vynikající výbavu za dobré ceny. A můžete si platby za své vysněné kolo rozdělit do více splátek. Canyon nově nabízí službu Splitit.   

Je ptřeba vybrat správnou velikost kola, s čímž pomůže kalkulátor Perfect Positioning System (PPS), kam zadáte výšku a výšku rozkroku. Určit správnou velikost kola samozřejmě takto snadné není, dosáhnout správného posedu je složitější, ale pomůže to. A když velikost nevyhovuje, je možné kolo bez problému vrátit. A to do 30 dní od převzetí zásilky. 

Vybrali jsme velikost S, které je skladem (stejně jako ostatní velikosti tohoto modelu), takže dodání kamkoliv v České republice by mělo trvat 2 až 6 dní. K ceně kola se připočítá 530 korun za krabici, ve které je kolo dodáváno až k vašim dveřím. V této krabici můžete kolo také vrátit. Zabalit kolo a poslat ho není složité, Canyon vyladil způsob balení téměř k dokonalosti. Kol Canyon jsme k testu dostali už spoustu a nikdy nebyl problém s balením, kola dorazila vždy v pořádku. Společně s kolem dostanete ještě spoustu příslušenství, ale k tomu blíže až v dalším článku. 

Standardní doprava stojí 897 korun, tato částka se také připočte k ceně kola. Platit lze kartou, převodem, nebo přes službu Splitit, pokud chcete bezúročně splácet. Po zaplacení už stačí čekat na zásilku. Přepravci fungují bez problémů i v současné koronavirové situaci.  

Ačkoliv se kola kompletují v Německu, odkud se i posílají, zákazníci mají k dispozici podporu v mateřském jazyce. Na kolo se vztahuje šestiletá záruka.

V dalším článku se zaměříme na vybalení a skladbu nového kola.