Kniha byla uvedena Jiřím Ježkem, jedním z ambasadorů projektu. Následovali Michal Kollert, Vojtěch Řepa a Petr Benčík, kteří se podělili o své zkušenosti a vášeň pro cyklistiku. Michal Kollert vyjádřil své pocity: "Byl to krásný zážitek dostat knihu konečně do ruky po rok a půl trvající přípravě, věřím, že ji veřejnost ocení." Vojtěch Řepa přidal: "Přišlo mi geniální ukázat všem mé trasy, ukázat trasu ne jen kde jezdím intervaly, ale ukázat všem co mám rád na ježdění okolo Brna." Petr Benčík ocenil úsilí týmu: "Je skvělé, že se kluci rozhodli něco takového udělat pro lidi. Když si uvědomím, co vše to obnáší, musím smeknout klobouk před energií, kterou do této knihy vložili.”

loading...

O knize:

'Srdcem na kole Českem' je dílem čtrnácti současných i bývalých profesionálních a amatérských cyklistů. Na 352 stranách představuje 59 tras s mapami, fotografiemi, GPS trasami a tipy na místní zajímavosti, restaurace a kavárny.

Kniha detailně pokrývá všechny kraje České republiky. Každá oblast je zastoupena různými cyklistickými osobnostmi, které sdílejí své osobní zkušenosti a zážitky, poskytující tím autentický pohled na cyklistiku v Česku.

Závěr:

Vznik knihy byl rok a půl dlouhý proces plný setkávání, plánování, fotografování a samozřejmě cyklistiky. Kniha není jen průvodcem po nejlepších trasách, ale také odrazem lásky autorů k cyklistice a jejich touhy inspirovat ostatní k objevování krás České republiky na kole.

Knihu lze koupit na cycling-routes.cz nebo ve vybraných cyklistických obchodech.

Povídání o vzniku knihy s Vojtou Řepou a Michalem Kollertem

https://www.youtube.com/watch?v=4ptlBUCO6K4