Martin svoji účast na RAAM spojil s veřejnou podporou paliativní péče v ČR. Založil projekt Domestici.cz, dárcovský fond a veřejnou sbírku, kterou svěřil do správy Nadaci VIA. Cílem celého projektu je zviditelnit paliativu a podpořit organizace, které se jí v Česku věnují.  

Na RAAM se nelze dostat bez předchozího prověření vaší kondice, schopnosti takový závod zvládnout a souhry vašeho doprovodného týmu. Proto organizátoři požadují zdolání jednoho z jimi schválených kvalifikačních závodů jako nutné podmínky pro podání přihlášky na RAAM. Martin si zvolil nejtěžší možný závod v Evropě – Race around Austria, na jehož start se měl postavil 14. srpna 2023. Při tréninku si bohužel v polovině července zlomil pažní kost v ramenním kloubu a jeho účast v Rakousku tak byla nemožná. Martin se nevzdal, po počátečním šoku se spojil s nejlepšími zdravotníky a lékaři. Společně určili postup léčby a následné rehabilitace tak, aby se Martin mohl připravit na jiný závod, který musí zvládnout do konce letošního roku. 

MSoucek_3.jpg

Na listině kvalifikačních závodů již ovšem žádný v Evropě letos nebyl. Proto Martin se svým týmem připravili vlastní závod s obtížností podobnou tomu rakouskému. Připravili trasu o délce 2100 a určili si limit 4,5 dne. Martin celou situaci a navržený závod zaslal organizátorům RAAM se žádostí o uznání tohoto výkonu jako oficiální kvalifikace. Nápad a jeho parametry byly schváleny a tým se tak může 27. září vydat na svůj závod s časem. 

Můžete být s námi u toho živě. Na webu www.domestici.cz a sociálních sítích - Facebook, Instagram - můžete ve středu ve 4:00 začít sledovat Martinův kvalifikační závod. Připravený je live tracking, ale také unikátní pokus zprostředkovat díky platformě SlowTV celý závod živě ve video live stream! 

MSoucek_2.jpg

Cíl této náročné cesty je velmi speciální. Končit se bude v neděli 1. října v Plzni. V Hospici sv. Lazara, který je již 25 let poskytovatel paliativní péče a také hlavním příjemcem Martinem založené sbírky. Zveřejněna bude celá trasa včetně pozvánky na symbolický společný dojezd do cíle s Martinem a jeho posádkou. Zváni jste všichni. Podrobnosti se všichni dozvíte včas. Rezervujte si neděli a pokud jste s Plzně nebo okolí, tak byste neměli u této události chybět.

ČT natočila o Martinovi reportáž.

Přijměte výzvu a sledujte úžasnou cestu Martina Součka a jeho Domestiků, kteří se vydají na dlouhou a náročnou trasu z ČR do Chorvatska a zpět. 

Buďte u toho a podpořte Martina na jeho cestě k úspěchu!

Sbírka na darujme.cz

QR www.darujme.cz_domestici.jpg

#domestici.cz #nejedusam