Příběh českého úspěšného start upu se začal psát krátce potom, co byl zakladatel Pealocku Marek Vala okraden o zcela nové lyže v hodnotě 20 tisíc korun. Při nahlášení události na pojišťovnu zjistil, že na tuto situaci se jeho pojistka nevztahuje, protože lyže nebyly zamčeny. Rozhodl se tedy vytvořit uživatelsky přívětivý zámek na sportovní vybavení, pomocí kterého jednoduše uzamknete vaše kolo, lyže, koloběžku nebo kočárek. Zkrátka jakékoliv sportovní vybavení. Tento chytrý zámek je zároveň propojený s mobilním telefonem přes přehlednou aplikaci a vy tak máte neustálý přehled o stavu zámku, stavu baterie nebo ostatních spárovaných zařízeních.

Pealock lze ovládat dvěma způsoby, buď prostřednictvím karty NFC s čipem, která je součástí každého balení, nebo pomocí tlačítka chytré aplikace v mobilu. Na krátkou vzdálenosti zámek komunikuje přes Bluetooth, jakmile se od zámku vzdálíte, automaticky se přepne na GSM signál. Pásek zámku je vyroben z odolného materiálu, ve kterém jsou zalisována ocelová lanka a vodič, který plní funkci uzavřeného obvodu a je připojen k alarmu. Při pokusu o přeštípnutí pásku se spustí alarm a zámek uživatele ihned upozorní na mobilní telefon.

Pro všechny majitele druhé generace chytrého zámku nabízí Pealock navíc i možnost pojištění sportovního vybavení za bezkonkurenční cenu, které lze vyřídit na pár kliknutí pohodlně přímo v aplikaci. Pojištění si lze sjednat na kolo, elektrokolo, koloběžku, elektrokoloběžku, lyže, skialpy, snowboard a kočárek. Limit plnění je 5 000 Kč až 500 000 Kč. Díky možnosti sjednat pojištění od 1 dne až po 365 dní je služba vhodná jak pro rekreační sportovce na víkend, tak i pro nadšence do pohybu na celý rok.

Mezi velká témata letošní cyklistické sezóny patří mimo jiné také kvalitní zabezpečení kol a elektrokol, čemuž se pochopitelně nelze divit. Pořizovací cena těchto vybavení se běžně vyšplhá i na nižší stovky tisíc korun. Drahé vybavení pak pochopitelně láká i zloděje, kteří jsou stále vynalézavější. Pokud tedy hledáte spolehlivý zámek na vaše vybavení, pak pro vás bude ten od Pealocku ideálním řešením.

Více informací naleznete na webové stránce www.pealock.cz.