Závodní silniční přilba PRO SL stojí na vrcholu nabídky Endury, je vybavena materiálem Koroyd, který zlepšuje absorpci nárazů bez nutnosti výrazného navýšení hmotnosti. Koroyd při nárazu snižuje riziko vážného poranění hlavy a mozku. Současné bezpečnostní standardy převyšuje výrazně. Kromě panelů s materiálem Koroyd má přilba také rychleschnoucí a vyměnitelné výstelky, otvory pro snadné a bezpečné uložení brýlí a hned tři velikosti. Špičkovými technologiemi nabitá helma stojí 5339 korun. Helmu s typicky "brčkovým" vnitřkem jsme testovali v loňské sezóně a více se o ní dozvíte v tomto článku.

PRO SL

Endura nově nabízí také o něco známější technologii MIPS. Typicky žlutý vnitřek přilby, který chrání cyklistovu hlavu při nárazech z různých směrů má zcela nová přilba FS260-PRO. Oproti PRO SL vypadá nová přilba mnohem běžněji, je však velmi vzdušná a lehká, což v letních vedrech každý ocení. Kvalita zpracování je na stejně vysoké úrovni jako u PRO SL a talké jsou v nabídce hned tři velikosti. Ovšem cena je nižší, stojí 3199 korun za helmu se systémem MIPS a 2799 korun za totožnou helmu bez MIPSu. V nabídce je hned pět barevných kombinací u obou modelů. Podrobný test FS260-PRO MIPS brzy zveřejníme.

FS260-PRO MIPS

Lehká konstrukce a aerodynamický design zdobí také model XTRACT II. Nechybí ani stejně kvalitní zpracování jako u vyšších modelů, precizní upínací mechanismus, vyměnitelné a rychleschnoucí výstelky a navíc je helma pokryta výměnným havarijním programem Endury. Stejně jako ostatní modely. XTRACT II stojí pouze 2029 korun, v nabídce je ve třech barvách a třech velikostech. 

XTRACT II

Více se o přilbách Endura dozvíte na endurasport.com.