Značka 100% byla založena v roce 1982 v Jižní Kalifornii. Původně se zaměřovala na výrobu motokrosových brýlí, které se brzy staly velmi populárními mezi profesionálními i amatérskými motokrosaři. 

V průběhu let se 100% rozšířila i do dalších oblastí včetně silniční cyklistiky a díky svému renomé ve světě motokrosu si získala důvěru a oblibu právě mezi cyklisty.  

100% se vyznačuje inovativními technologiemi a designem. Své produkty vyvíjí ve spolupráci s profesionálními cyklisty a testuje je ve skutečných podmínkách. Tím zajistí, že jejich vybavení splňuje náročné požadavky cyklistů na výkon, bezpečnost a pohodlí. 

V nabídce 100% naleznete širokou škálu produktů pro silniční cyklistiku, včetně cyklistických brýlí, helem, rukavic, oděvů a doplňků.  

Brýle 100% jsou známé pro svou vysokou kvalitu čoček, které poskytují vynikající ochranu před slunečním zářením, prachem a větrem. Navíc nabízejí různé styly a barvy, aby vyhovovaly vkusu každého cyklisty. Své by o tom mohl říci Peter Sagan, který se značkou spolupracuje od roku 2017.  

Spolupráce mezi Petrem Saganem a značkou 100% spočívá nejen v tom, že Sagan je spojen s některými produkty značky, zejména s brýlemi, ale také ve společném vývoji nových produktů a inovací. Sagan poskytuje značce zpětnou vazbu a pomáhá při testování a zdokonalování produktů 100% díky svým obrovským zkušenostem nabitým v profesionálním pelotonu. 

Porozhlédneme – li se v profesionálním silničářském balíku, naleznete brýle 100% také v týmech Bora hansgrohe, Movistar a logicky i v nové Saganově stáji TotalEnergies. Každá ze stájí má vlastní kolekci brýlí a limitovanou edici brýlí má každou sezónu také sám Peter Sagan. 

Peter Sagan LE: Shop 100% Peter Sagan LE Collection - Premium Performance | Ride 100% (100percent.com) 

BORA – hansgrohe Collection: Shop 100% BORA - hansgrohe Collection - Premium Performance | Ride 100% (100percent.com) 

TotalEnergies Collection: Shop 100% TotalEnergies Team Collection - Premium Performance | Ride 100% (100percent.com) 

SE Movistar: Shop 100% Movistar Team - Premium Performance | Ride 100% (100percent.com) 

Nejoblíbenějšími modely zůstávají brýle Speedcraft, S2, S3 a také nový Hypercraft SQ, který poskytuje široké zorné pole původního modelu Hypercraft novým směrem. Kratší čočka získává nově čtvercový profil při zachování optimálního pokrytí a bezkonkurenční ochrany. Brýle jsou doplněny rámem a nosníky z materiálu UltraCarbon a disponují ultra nízkou hmotností 23 gramů. Špičková optika s čočkami Ultra HD, 100% ochrana proti UV záření (UV400), povrchová úprava čoček odolná proti poškrábání, a hydrofobní a oleofobní úprava čoček odpuzující vodu, nečistoty a olej, to vše činí z nového modelu Hypercraft SQ brýle, které snesou ta nejvyšší silničářská měřítka. 

S2

Hypercraft SQ

Více informací na www.ride100percent.com