Každá trasa v knize je doprovázena podrobným popisem, fotografiemi, a dokonce i GPS souřadnicemi pro snadnou navigaci. Kromě toho autoři nezapomněli na praktické rady, jako jsou doporučené zastávky pro občerstvení, čímž kniha slouží nejen jako průvodce po nejkrásnějších cyklistických trasách, ale i jako inspirace pro plánování nezapomenutelných výletů s přáteli.

kniha-ukazka4.jpg

"Srdcem na kole Českem" není jen obyčejnou knihou silničních cyklistických tras. Je to vstupenka do světa cyklistických dobrodružství, která vám umožní prožít naše kraje zcela novým způsobem. Ať už jste zkušený cyklista hledající nové výzvy, nebo jen občasný jezdec v touze po krásných výhledech a nezapomenutelných zážitcích, tato kniha vás nenechá na pochybách, že Česká republika je cyklistickým rájem, který stojí za to objevovat.

Za zmínku stojí i to, jak kniha vznikla. Je výsledkem dlouhodobé práce a vášně týmu, který se rozhodl sdílet svou lásku k cyklistice a k naší zemi. Tento osobní přístup dodává knize na autentičnosti a činí z ní nejen průvodce, ale i zdroj inspirace.

V době, kdy hledáme nové způsoby, jak trávit volný čas aktivně a zároveň objevovat krásy naší země, přichází "Srdcem na kole Českem" jako dokonalý společník. Nechte se inspirovat a vydejte se na cesty, které vám ukážou Českou republiku z úplně nové perspektivy.

Ukázka kapitoly: Velká trasa Karlštejnsko - Křivoklátská, 170 km

Představujeme vám jednu z nejvýznamnějších tras, kterou kniha "Srdcem na kole Českem" nabízí. Tato 170 km dlouhá jízda vás zavede do srdce české přírody, kde se střídají náročné stoupání s rychlými sjezdy, a nabídne vám nezapomenutelné výhledy, které vám zůstanou v paměti dlouho po tom, co sestoupíte z kola.

Délka: 170 km
Převýšení: 2 959 m
Náročnost: 9/10

Trasa vede kolem řeky Berounky a je charakteristická svými rozmanitými svahy, které představují pravou křivoklátskou výzvu pro každého cyklistu. Michal Kollert, jeden z ambasadorů projektu, popisuje svou tréninkovou rutinu v této oblasti, kde každý kopec zdolával ve vysoké intenzitě s cílem dosáhnout čtyř sta wattů a více. Tato trasa je ideální pro kvalitní intenzivní intervaly, které vás dostanou do skvělé kondice.

book-mockup-2.jpg

 

Začínáme strmým stoupáním přes národní přírodní památku Černá rokle směrem do Třebotova a pokračujeme přes Mořinu k lomu Velká Amerika. Po prvním delším sjezdu nás čeká mírné stoupání na Lištice, s možnou zajížďkou k poutnímu kostelu Svatý Jan pod Skalou. Trasa nás zavede i do Berouna, odkud se vydáme na další krásné stoupání směrem na Zdejcinu.

Nejzajímavější částí trasy je závěrečný a legendární kopec Řevničák s mírným sklonem, který je ideální pro trénink stabilního výkonu. Pro milovníky tvrdších výzev jsou zde i prudší a kratší kopce připomínající belgické Flandry, ideální pro trénink hrubé síly.

Tato trasa je dokonalým příkladem toho, jak může cyklistika spojit fyzickou výzvu s objevováním krás naší země. Ať už se rozhodnete objevit tuto trasu sami, nebo s přáteli, zážitek z jízdy a pocit úspěchu po jejím zdolání budou nezapomenutelné.

fotky-kolaz.jpg

Kniha je k zakoupení na www.cycling-routes.cz

Knihu budete také moci zakoupit na stánku RoadCycling CZ na veletrhu FOR Bikes v Praze ve dnech 22. a 23. března 2024.