GALÉRIE VÍTĚZŮ

Vítězi série RC - RoadMarathon 2023 se stali:

V kategorii mužů: FIALA Petr z Xeelo Cycling Team a v kategorii žen: RIPPELOVÁ Hana.

Vítězi série RC - RoadRace 2023 se stali:

V kategorii mužů: ŠRAJER Martin a v kategorii žen: Jana MILEC JIŘINCOVÁ z TFD.

Vítězi série RC - SUPERPOHÁR 2023 se stali:

V kategorii mužů: FIALA Petr z Xeelo Cycling Team a v kategorii žen: Jana MILEC JIŘINCOVÁ z TFD.

 

RoadCup 2023

Při přípravě letošního ročníku na počátku roku jsme si kladli otázku, zda Covid ustoupil a zda se podaří letos všem organizátorům uspořádat závody série RoadRace a RoadMarathon... Covid sice ustoupil, sportovní akce v průběhu 2. a 3. čtvrtletí 2022 proběhly bez omezení. Opět se bohužel opakovala situace z loňského roku a dva závody (Kraslický šíp a VC Temelína) byly zrušeny z důvodu oprav silnic. Chtěli jsme se jako spolupořadatel podílet na prvním amatérském 4. etapovém závodu BOHEMIA Swiss Tour od Čt-Ne (Bohemia Swiss Tour: časovka krátká, Krásná Lípa, Rumburk a Varnsdorf - Lužickými horami) který jsme ale z časových důvodů a pro nedostatečný zájem pro letošní rok zrušily. Plusem sezóny je návrat pořádání silniční legendy – SUDETY Tour, ve dvou závodech, na dlouhou a střední trať, kterých se celkem zúčastnilo 268 závodníků a závodnic.

Série RoadRace 2023

17 závodů (u 5 závodů se v rámci jednoho závodu jeli dvě tratě, např. střední a krátká trať - každá měla svoje ohodnocení) se zúčastnilo a do cíle dojelo nejvíce závodníků ze všech ročníků, a to 5 279 (přihlášených bylo 5 688) a také 19 závodníků z kategorie ELITE (někteří jeli dva závody a Tomáš Kalojíros dokonce čtyři).

TOP zúčastněných měl závod L´ETAPE Czech Republic, kdy do cíle dojelo na střední trati 1348 a 474 závodníků na krátké; 107 závodnic na střední trati a 108 závodnic na krátké. Na druhém místě co do počtu zúčastněných byla L´ETAPE Slovakia (976 závodníků), kde se Simoně podařilo za zrušenou VC Temelína zajistit náhradu a to přímo zahraniční: L´ETAPE Slovakia a třetí Tour de Zeleňák (717).

Celkovým vítězem v kategorii mužů se stal Martin ŠRAJER z Teamu Cyklotrener Varnsdorf, který získal celkem 1747 bodů před Jaroslavem KOCURKEM z týmu Středeční monumenty, který obhájil loňské druhé místo, a to letos vyjel o 510 bodů více než vloni. A na třetím místě Petrem FIALOU z týmu XEELO Cycling teamu (vítěz RoadMarathonu začal v 2. polovině sezóny mohutně dohánět lídry RoadRace).

Srajer_3.jpg

Martin si dojel na Obr Zeleňáku pro 3. místo v kategorii M40

 

Kategorii žen opanovala a zvítězila Jana MILEC JIŘINCOVÁ z týmu TFD před Pavlínou SCHÄFEROVOU z SK Favorit Bílina a na třetí místě Michaelou KOMÍNKOVOU z AMT teamu.

Milec Jirincova.jpg

Jana vítězkou Tour de Zeleňák mezi ženami

RR.jpg

Série RoadMarathon 2023

V polovině roku jsme již vyhodnotili sérii RoadMarathon 2023, a tak jen pro osvěžení paměti:

V RoadMarathonu pro rok 2023 zůstaly z roku 2022 zařazeny ČTYŘI ZÁVODY: Mamut Tour, Krakonošův cyklomaraton, Beskyd Tour a L´ETAPE Czech Republic TdF a znovu se začal pořádat legendární závod – SUDETY Tour. Dohromady pouze jen 5 maratonů. Nedaří se najít pořadatele a závod(y), které bychom mohli do série RoadMarathon zařadit.

Celkovým vítězem v kategorii mužů se stal s 1170 body z 1200 možných Petr FIALA z týmu XEELO Cycling team (impozantní vítězství: 4x první místo a 1x druhé!!!!!!!) před obhájcem loňského prvenství Michalem KOLLERTEM z týmu XEELO Cycling teamu a třetím Petrem SWAZYNOU z týmu Ostra-Multicraft Čeladná.

Kategorii žen opanovala a obhájila první místo Hana RIPPELOVÁ před Barborou DVOŘÁKOVOU z CykloTýmu Havířov a na třetím místě Jitkou RAKOVOU  z týmu Cyklo Team Killi.

RM.jpg

 

SUPERPOHÁR 2022

Kolika závodů se zúčastníš, tolik bodů na nich získaných se ti bude počítat. Nezávisle, zda je závod v sériích RoadMarathon nebo RoadRace. 

Do 17 závodů se přihlásilo 6 951 závodníků (přes 450 závodníků absolvovalo 2 až 11 závodů). 11 závodů absolvoval Stanislav KOCUREK z týmu Středeční monument, 10 závodů dal Martin ŠRAJER z Teamu Cyklotrener Varnsdorf , 9 závodů Petr FIALA a Vladimír ULIČNÝ, oba z týmu XEELO cycling team a Jana MILEC Jiřincová z TFD.  Dále 8 a 7 závodů absolvovali 4 závodníci a 1 závodnice. Do cíle dojelo 6 464 závodníků. A co potěšilo? Že z počtu dojetých závodníků do cíle bylo 577 závodnic (některé jeli dva až 4 závody).

Kategorii mužů opanoval Petr FIALA (vítěz série RoadMarathon, úvodní foto z vítězství na české L´Étape), z týmu XEELO Cycling teamu, který se zúčastnil 9 závodů a jako první se na 10 bodů přiblížil hranici 2 500 bodů, dosáhl úžasných 2490 bodů. Na druhém místě se umístil Jaroslav KOCUREK z Středeční monumenty a na třetí místě Martin ŠRAJER z Teamu Cyklotrener Varnsdorf.

Kategorii žen vyhrála vítězka serie RoadRace Jana MILEC JIŘINCOVÁ z týmu TDF, která dosáhla 2315 bodů a zúčastnila se 9 závodů. Na druhém místě se umístila vítězka série RoadMarathon Hana RIPPELOVÁ a na třetím místě Barbora DVOŘÁKOVÁ z SK Favorit Bílina z.s.

A co na konec tohoto stručného hodnocení RoadCupu 2023?

Slavnostní vyhlášení vítězů všech sérií proběhne koncem března 2024 opět na veletrhu FOR Bikes v Praze.

Věříme, že v roce 2024 se závody uskuteční v původním formátu bez jakýchkoliv omezení v termínech tak, jak budou naplánovány.

Děkujeme všem organizátorům za uspořádání letošních závodů a budeme se těšit na spolupráci v dalším roce.