„Letos jsme start závodní sezony posunuli až do března s tím, že se zaměříme především na kvalitní výsledky na světových pohárech a juniorské světové sérii. Hlavním cílem je ale nominace Adély Holubové na olympijské hry v Paříži,¨ říká Jiří Lutovský, šéf týmu.

Od roku 2002 si drží statut UCI MTB teamu, nejdříve jako součást týmu České spořitelny MTB, po tragické smrti jejího manažera Michala Picka , od které uplynulo v minulém týdnu již 17 let, se pak tým přetransformoval do Vimperka. Již pět let je hlavním partnerem týmu Rouvy/Virtualtraining a čtrnáct let spolupracují se značkou Specialized . 

V týmu zůstává jako jednička Adéla Holubová, největší naděje pro nominaci na olympijské hry v Paříži, o jediné české místo soupeří s Jitkou Čábelickou  (Gapp sytem/Kolofix). Dále pak dres ponese i Nela Viktorová, která by se měla pravidelně prosazovat do top 15 ve světovém poháru. Zbytek formace tvoří nadějní závodníci juniorské kategorie v čele s členkami reprezentace, Kateřinou Beyerovou a Marikou Pulkrabovou, s nimi i další studenti sportovního gymnázia ve Vimperku. 

382741820_18028808686719907_7136750404955779223_n.jpg

UCI team bude absolvovat kompletní program světového poháru, který začíná již v dubnu dvěma závody v Brazílii, pokračuje pak čtyřmi závody v květnu a červnu v Evropě a končí dvěma závody v USA a Kanadě začátkem října. Junioři pojedou závody světové juniorské série a mezinárodní závody, jejich cílem je nominovat se do reprezentace pro mistrovství Evropy a světa a získat domácí tituly. „Prvním vrcholem sezony budou závody světového poháru a světové juniorské série před domácím publikem v Novém Městě na Moravě poslední květnový víkend,“ zdůrazňuje Lutovský.

„Na základě úspěchů ve světovém poháru U23 jsme byli osloveni ke spolupráci s týmem Durango Segment 28, který má základnu na tamní univerzitě. Ta bude spočívat v tom, že dva jejich závodníci Grey a Beard budou absolvovat s naším UCI teamem evropské závody světového poháru, trénovat s námi a bydlet ve Vimperku,“ doplňuje šéf týmu. Američani pojedou i ostatní závody týmového programu v květnu a červnu, vyrazí společně na vysokohorské soustředění v Livignu. Tým z Duranga je podporován americkou centrálu Specialized, takže i po této stránce bude týmová spolupráce užitečná. Naopak se otevírá se možnost stáže na univerzitě v Durangu pro týmového trenéra Jakuba Kadlece.