Petr Benčík k tomu dodává: „Opavu jsme zvolili pro její dobrou dostupnost z různých jiných měst Moravy a hlavně kvůli silné cyklistické základně a špičkovému týmu, který se o obchod bude starat. Opava je unikátní v tom, že v ní dvakrát týdně vyráží na společnou vyjížďku desítky silničních cyklistů a aby byl „balík“ menší, musí ho dělit na dvě výkonnostní kategorie. Obchodu se bude věnovat trojice bývalých závodníků, kteří vyhráli nebo získali pódiová umístění v mnoha závodech včetně titulu Mistra České republiky v podání Tomáše Bucháčka. Prodejnu povede místní legenda, Lukáš Heinrich, a k ruce mu bude ještě nadšený majitel Colnaga C64 a v Assosu vždy jezdící Tomáš Čer. Profíci jsou základem každého obchodu.

loading...

V prodejně jsou k vidění krásná kola. Při vstupu visí na zdi Colnago Nuovo Mexico, stroj téměř identický s kolem, na kterém Giuseppe Saronni vyhrál titul mistra světa v roce 1982 v Goodwoodu. K vidění je taktéž kolo, na kterém trénoval Tadej Pogačar před svou první vyhranou Tour de France a na kterém se rozhodoval, zda do horských etap použije kolo s čelisťovými brzdami. Z nových kol je v prodejně několik barevných variací ručně vyráběných modelů Colnago C68, nový model C68 Allroad, závodní V4Rs i třeba gravel G3X. Servis je v prodejně vybaven nářadím Parktool.

Jelikož ke špičkovým kolům patří prvotřídní oblečení, je část prostoru dedikována sortimentu švýcarské značky Assos. Připomenutím doby, kdy cyklisté vozili kraťasy Assos tajně, neboť byli sponzorováni značkami jinými, je velký obraz Laurenta Fignona z legendární časovky Tour de France. Vzpomínky na dobu minulou navozuje i stěna naproti vstupu, která je osazena četnými obrázky jezdců na kolech Colnago jako Balerini, Tonkov, Merckx, Saronni, Rominger, Deker, na několika fotkách po boku Ernesta Colnaga. U vstupu do hlavního prostoru je do koberce vsazen velký Colnago trojlístek. Italskou atmosféru dotváří červený, zelený a bílý taburet, italská káva, voda i prosecco a prostorem se linoucí italská hudba.